реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Міністр відповів на критику США

Очільник українського МЗС Дмитро Кулеба заявив, що не вчабає причинно-наслідкового зв'язку між ударами по російських нафтопереробних заводах і ситуацією на світових енергетичних ринках.

«Послухав пана Остіна – дуже великий друг України, багато для нас зробив, але от в цьому питанні, чесно, я не бачу причинно-наслідкового зв'язку. Коли в росії вибухає нафтопереробний завод, то ми бачимо появу проблем на російському енергетичному ринку. Але щось я не бачу проблем на світовому.

У нас через відсутність батарей Patriot росте перелік загиблих мирних громадян. Це нікого не хвилює?», – зазначив Кулеба.

Міністр також зауважив, що повномасштабну війну, у тому числі ракетно-дронові масовані обстріли, розв'язала росія. І Україна змушена захищатися від її атак.

«Треба мислити своїми інтересами. Якщо партнери дають батареї Patriot завтра, але просять не робити певних речей, тоді є предмет для розмови. А якщо ми не маємо цих батарей, не маємо пакету допомоги і при цьому нас просять щось не робити, тоді немає предмету. Тоді про що говорити? Тоді кожен виживає як може», – сказав Кулеба.

Нагадаємо, голова Пентагону Ллойд Остін закликав Україну припинити атакувати російські нафтопереробні заводи через буцімто підвищення світових цін на нафту.



Теги:російсько - українська війна, Дмитро Кулеба, ракетні атаки, Україна - США


Читайте також



Коментарі (0)
avatar