реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Міністерство підтримало ідею створення заповідника у Ніжині

12 квітня відбулося засідання Міністерства культури та туризму України, на якому розглянуто питання по створенню історико - культурного заповідника на території м. Ніжина.

В засіданні взяли участь представники Чернігівщини -- начальник Департаменту з питань культури та туризму обласної адміністрації С. Мойсієнко та заступник голови м. Ніжина з гуманітарних питань С. Васильєва. Саме вони відстоювали в Міністерстві культури позицію створення заповідника на території м. Ніжина.

На засіданні у Міністерстві культури України С. Мойсієнко та С. Васильєва зазначили: «Місто Ніжин має свою самобутню, історичну та культурну спадщину, на території якого розташовується більше 100 пам’яток архітектури, м. Ніжин заслуговує на те, щоб отримати статус історико культурного заповідника"

Представникам Чернігівщини вдалося переконати урядове відомство у необхідності створення заповідника.

Ідея створення заповідника виникла давно, але тільки з 2011 року пожвавився процес його створення. Ніжинське управління культури склало список пам’яток архітектури міста, після цього документи були погоджені виконавчим комітетом Ніжинської міської ради. Далі рада виділила необхідну суму коштів та відправила необхідні документи до Інституту архітектури та містобудування для розробки проекту майбутнього заповідника.

Після того, як проект створення заповідника схвалило Міністерство кульрури та туризму України, дані документи будуть відправленні до Уряду України й останнім етапом стане прийняття Кабінетом Міністрів України постанови про створення історико -- культурного заповідника на території м. Ніжина.

Розгляд цього питання відбудеться найближчим тижнем.

Максим БАГРІНЦЕВ, депутат Ніжинської міської ради



Теги:заповідник, міністерство культури, Ніжин


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
конечно, наш Нежин заслуживает статус историко-культурного заповедника!! но только сомневаюсь, что создание заповедника до ума доведут, начнут делать, потом деньги разворуют, и все на этом закончится!! это в совке создавались заповедники, потом выделялось финансирование на их содержание, а сейчас все через .опу делают!!!
avatar
2
Цей заповідник - соломинка, за яку хапається влада. Скільки туристи принесли у скарбницю Чернігова, у %? А Ніжин до того ж не Чернігів. Країна не приваблива. Тому сподіваються на кошти з держбюджету. Якби не так! Могли б допомогти місцеві підприємці. Але спочатку влада повинна повернути довіру до себе, віддавши відібране. Наприклад, невідшкодоване ПДВ, прихватизоване комунальне майно, включно з пам'ятками архітектури, врешті можливість нормально займатися підприємництвом. Ось цього повертати влада не хоче, бо тоді закінчиться сама влада в сьогоднішньому вигляді.
avatar