реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Мінфізкульт закриває бібліотеки

Отже Мін.фіз.культ оголосив про плани скорочення бібліотек.

Тобто зачистки території України для московських танків. Як це пов'язано? Елементарно. Найменше бібліотек на душу населення мали дві українські області - Донецька та Луганська. Що там зараз, ви знаєте.

Свого часу, ще задовго до війни, ми написали статтю "Закон Братів Капранових", у якому дослідили залежність голосування на виборах від кількості бібліотек. Погугліть, вона є в неті. Тоді ще про окупацію не йшлося. Але виявилося, що наш закон діє не лише на виборах, але й під час воєнних дій.

Звісно, закриття бібліотек називають "оптимізацією" і обіцяють поліпшення тих, які залишаться. Але скажіть, будь ласка, якщо у селі Іванівка закриють бібліотеку, яке їм діло до того, що у Петрівці бібліотеку поліпшать? Результат буде один: Іванівка без бібліотеки і в перспективі - російські танки.

А головне. озвучити ідею доручили одному з учасників видавничого процесу, колишньому співваласнику дуже прогресивного видавництва "Наш Формат". Мабуть, щоб ми купилися. Або за принципом "Свисти, Ваньку, ти дурніший" - щоб міністр був чистеньким. Бо це ж самі книжники пропонують, значить так треба.

Отже дозвольте заперечити: книжники такого варварства пропонувати не можуть.
"Більшість бібліотек погані" - говорять "оптимізатори". Згодні. Але це не привід їх закривати. Більшість людей - хворі, давайте оптимізуємо їхню кількість. Так це насправді звучить?

Погану бібліотеку можна перетворити на добру, якщо укомплектувати її та поставити притомного бібліотекаря. Закриття бібліотеки - це кінець. Закриту бібліотеку знову відкрити практично неможливо.

Ми ж із вами розуміємо, що закривати будуть не великі міські бібліотеки, а філії, переважно сільські. Тому що більшість бібліотек в Україні - сільські. Ну а де, скажіть, потрібніші бібліотеки? У містах, де є книгарні, інтернет, університети, філармонії? Чи у селах, де є бібліотека та генделик. Тепер бібліотеку оптимізують. Залишиться тільки генделик

Закриватимуть також міські невеличкі філії, на віддалених районах - щоб там остаточно затвердити гопницьке середовище, щоб альтернативи йому не було в принципі.

І головне - ми ж чудово знаємо цих "оптимізаторів". Скажіть, як можуть "оптимізувати" бібліотечну систему люди, які не уявляють, чим міська ЦБС відрізняється від районної? Які ніколи не бували у сільських бібліотека? А вони не бували.Вони нічого не знають про галузь, яку збираються реформувати і про людей, які ходять у бібліотеки в селі. Вони не знають, що часто бібліотекар є єдиною освіченою та більш-менше молодою людиною, і на неї по факту лягає соціальна робота - допомогти старим заповнити платіжки, розібратися з заявами, субсидіями.

Вони варнякають про "країну у смартфоні", навіть не підозрюючи, що більшість населення не володіє комп'ютером, і гадки не маючи про курси, які бібліотеки за власною ініціативою проводять для людей у віці, навчаючи їх записатися у поліклінику, завести персональний кабінет у газовій конторі тощо.

Якщо план нашої влади полягає у тому, щоб землю продати, а села знищити - все зрозуміло. Тоді все правильно. Зняти касу на земельній реформі, а села позбавити будь-якої можливості продовжувати життя: закрити школи. ФАПи, бібліотеки. І за двадцять років згорнути бульдозером цвинтарі. Все. Реформу закінчено.
Принаймні те, що декларує Мін.фіз.культ вкладається лише у таку схему.

Тільки треба розуміти, що ця схема крім іншого призведе до російських танків, які завжди приходять туди, де немає культури. Ви хочете перевірити? Ми - ні. Нам вистачило Донецька з Луганськом.

Отже повертаємося до початку. Мін.фіз.культ оголосив про план зачистики України для російськи танків. Тільки так і можна тлумачити їхню ініціативу.

Брати КАПРАНОВИ



Теги:БІБЛІОТЕКИ, команда ЗЕ, брати Капранови, гібридна війна, інформаційний простір


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
"А ми їм у відповідь - хати-читальні "Просвіти"!,- як сказав би голова "Просвіти" Чернігова Андрій Глухенький.
avatar