реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Міліціонери звертаються: зміни повинні бути не тільки у Врадіївці

Відкрите звернення
Професійної спілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України до вищих керівників держави, представників засобів масової інформації та громадськості з приводу надзвичайних подій, які дискредитують правоохоронну систему держави


Подія, що сталася 27 червня у Врадіївському районі на Миколаївщині, збурила не лише місцевих жителів, а й все суспільство, завдала нищівного удару по іміджу правоохоронної системи держави.

Ганебні вчинки врадієвських «правоохоронців», які стали відомі широкому загалу, становлять собою не лише реальну загрозу нанівець перекреслити здобутки української міліції, а й кинули тінь зневаги й недовіри на десятки тисяч тих її працівників, які чесно й сумлінно виконують свій конституційний обов’язок.

Водночас, ми схиляємося до думки, що дана резонансна подія - це збій в функціонуванні правоохоронної системи в масштабах держави, під час якої не спрацювали прокурорський, судовий і відомчий контроль, стала помітною відсутність реального громадського впливу. Тому відповідні коригування і зміни не повинні обмежуватись Врадіївським та кількома іншими райвідділками, а мають відбутися в масштабах країни.

У суспільстві поширена хибна думка, що всі проблеми можна вирішити заміною «поганих міліціонерів» на «хороших». Насправді, це не так. Адже активні спроби відомства очистити міліцейські ряди від потенціальних порушників не змінюють загальну ситуацію. Що змінилося від того, що лише за останніх півтора року з органів внутрішніх справ звільнено за негативними мотивами понад тисячу працівників?

Сьогодні досить сумним виглядає той факт, що реформи в державі залишають поза увагою міліціонера, який, не зважаючи на економічну кризу та хронічне недофінансування відомства, відсутність належних соціальних і правових гарантій гідно стоїть на варті правопорядку, при тому, що його щоденна кропітка праця часто дається ціною неймовірних зусиль, а інколи й ціною життя.

Захищаючи права міліціонерів, на всіх владних вертикалях і горизонталях Профспілка зтикається із глухою бюрократичною стіною, її спроби привернути увагу до проблем вітчизняної міліції кожного разу впираються в непробивну бюрократичну стіну, цинічну байдужість високопосадовців і, до того ж, відверту демонстрацію ними свого небажання вести конструктивний діалог навіть по тим злободенним проблемам міліції, які вже досягли свого критичного максимуму. Наші численні звернення так і лишаються без будь якого реагування.

Хто нам відповість, чому не виконуються шість ухвал Конституційного суду щодо соціальних гарантій працівників міліції, де чітко прописано, що зупинення дії їх соціального пакету, це ніщо інше, як протиправне обмеження в особі міліціонера прав і свобод людини й громадянина?

Не вирішено на законодавчому рівні питання про соціальний статус членів родини працівників міліції, які загинули при виконанні службових обов’язків. І все це при тому, що за роки незалежності України, під час виконання службових обов’язків загинуло більше тисячі та поранено більше семи тисяч працівників міліції, а десятки тисяч їх колег щорічно звертаються за медичною допомогою внаслідок нещасних випадків на службі.

Ми віримо, що належне реагування на викладені проблеми стане важливим кроком у справі формування стабільного корпусу міліціонерів-професіоналів, відданих справі чесного служіння закону і суспільству, здатних гідно відповідати на виклики і загрози часу, ефективно захищати громадян і державу від протиправних посягань.

За дорученням президії Ради Професійної спілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України,
Голова Профспілки
Анатолій ОНИЩУК



Теги:міліція, Врадіївка, профспілка, міліціонери


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
Даже, если такое можно предположить, что милицию реформируют, ничего не изменится. Ведь "стражи порядка" сейчас работают на криминальную власть, вместо того, чтобы защищать людей от рейдерских захватов и беспредела, который творится в обществе. А для того, чтобы добиться кардинальных изменений нужно сменить саму политическую систему, как требуют коммуняки, а не переливать из пустого в порожнее.
avatar
2
як же комуністи змінять політичну систему, якщо вони в коаліції з цією владою, га, пане агітатор?
avatar
3
пан Василий, не приписывайте мне звания) я констатирую факты, сейчас, действительно, единственная политическая сила, которая требует смены социально-экономической и политической системы - коммунистическая. а вот в том, что это возможно сделать я тоже сомневаюсь, ведь ни власть, ни оппозиция их не поддерживают, разве что с поддержкой людей
avatar
4
Ключові слова цього звернення:
цинічна байдужість високопосадовців, відверта демонстрація ними свого небажання вести діалог по злободенним проблеам. 
І не лише міліцейським.
avatar