реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

"Микита Кожум'яка" дебютує від США до Японії

13 жовтня у широкий кінотеатральний прокат вийшов перший український повнометражний 3D-анімаційний фільм «Микита Кожум’яка», створений за підтримки Державного агентства України з питань кіно, повідомляє прес-служба Держкіно.

Фільм розроблено українською анімаційною студією «Panama Grand Prix». Режисером стрічки є Манук Депоян, а продюсером – Дмитро Белінський. Над фільмом працювали спеціалісти світового рівня. Так, одним із авторів візуальних спецефектів є Михайло Славов, який працював над такими світовими релізами, як «Форсаж-6», «Аліса у Задзеркаллі» та ін. Консультації щодо візуальних спецефектів надавав спеціаліст з комп’ютерної графіки Марк Пінхейро, попереднім проектом котрого була «Гра престолів». Над сценарієм допомагав працювати Філ Паркер, який консультував авторів сценарію оскароносної анімації «Воллес і Громміт та прокляття кролика-перевертня».

У роботі над фільмом брали участь й українські зірки: легендарного героя мультфільму богатиря Кирила озвучує Василь Вірастюк, лиху симпатичну відьму – Руслана Писанка, а захопливі сцени ставив відомий актор і режисер Віктор Андрієнко. Про це розповідає сайт Літакцент

Голова Держкіно України Пилип Іллєнко підкреслив особливість і перспективність цієї кінокартини: «Шлях фільму був довгим і непростим, адже контракт з державою було підписано ще у 2011 році. «Микита Кожум’яка» є переможцем Першого конкурсного відбору Держкіно. Це, так би мовити, перша ластівка. Дуже приємно, що фільм все-таки завершився і, я вважаю, завершився дуже вдало. Можна впевнено чекати прокатного успіху фільму, як в Україні, так і за кордоном».

Прем’єра стрічки відбудеться у понад 20-ти країнах: від Японії до Західної Європи та США.



Теги:анімація, Держкіно, мультфільми


Читайте також



Коментарі (0)
avatar