реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Ми з росіянами брати? Шевченко не вірить

Оскільки мій виступ, як голови обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка, біля пам'ятника Кобзарю в Чернігові у день його 200-ліття викликав доволі широкий резонанс, але в інтернеті виклали уривок, що неадекватно передає виступ, а телебачення процензурувало його, спробую по пам'яті відновити його основні моменти.

-- "Якби ви вчились так, як треба, то й мудрість би була своя..." . Коли "Просвіта" виступала за єдину державну українську мову, за українську церкву, за українські телебачення і музику, нам говорили, що ми націоналісти і екстремісти, і - "какая разніца?". Ви й досі, коли черевик російського окупанта топче українську землю, будете казати, що все одно в яку церкву ходити, якою мовою говорити, і які телеканали включати? Ви й досі будете переконувати, що українці і росіяни - брати?

Тарас Шевченко, коли йому Іван Аксаков запропонував друкуватися в газеті "Парус", бо, мовляв, ми ж москалями брати, відповів: "Ми вже, бач, з москалями великі родичі - як наш батько горів, так їх батько руки грів!". Дійсно, "якби ви вчились так, як треба..."

Вісім років стояла біля Катерининської церкви ганьба московського патріархату і жодна влада не ліквідувала її, доки це не зробив народ. Бо не вчились наші чиновники так, як треба!

І не кажіть мені про русофобію, бо найбільшим русофобом зараз є Владімір Адольфович Путін!

Якби ви, чиновники, вчились так, як треба, то знали принципову відмінність між русскім міром, що його нам насаджує патріарх Кіріл, і українським світом. Там, де у нас в основі права - "Руська правда" Ярослава Мудрого - у росіян "Яса" Чингісхана. Ми всі говоримо про корупцію,а Шевченко її описав ще тоді, бо вона є невід'ємною частиною того русского міра: "Дери та дай і просто в рай хоч і рідню всю забирай". Звичайно, мова йде про рай у стилі генпрокурора Пшонки, якого зображували в його маєтку у вигляді цезаря. Аве, Пшонка, прости, Господи!

Якби ви вчились так, як треба, чиновники, то не організовували б біля Шевченка якісь проходи для колони начальства. Припиняйте цю візантійщину! Начальство має бути за народом щороку, а так ми сьогодні тільки вдруге за всю історію незалежності України разом святкуємо Шевченка.
І якби ми вчились так, як треба,то знали б його пророцтво про російську окупацію:
"Розвалиться церков- домовина і з-під неї встане Україна".

Слава Шевченкові!

Слава Україні!

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Василь Чепурний, Просвіта, Тарас Шевченко


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Вибач на слові В. Чепурний Ви дуже розумний,Такі як Ви тільки "триндіти" можуть вибачте на слові коли Вас образила. А як до діла і де ці писаки? Слова , слова, одні слова. А якщо Ви маєте претензію на Автора чи журналіста то пишіть щось цікаве. Бо вже оце скигління набридло.
avatar
2
Пани Диана-я Вас поддерживаю..Русские и украинцы-братья! А политики-что у них в России,что у нас на Украине-сволочи!!! Время смоет этих политиков,а нам жить вместе-как в глаза смотреть будем друг другу..И хватит ПАН Чепурный отрабатывать деньги словесным поносом..Я-украинец,жена белоруска..Кто мои дети? И не лепите Великого Шевченко к вашим мелкопоместным интересам!!!
avatar
3
Владімір, Ви і Ваші діти за імперською традицією є русскімі. Більш того, агресивно відпрацьовуєте гроші, вкладені кремлівською імперською пропагандою у мізкі українців, росіян тощо, не кажучі вже про згвалтованих морально білорусів.
Вам за це ще й ордєн "Дружби народав" з рук пунінців полагається.
avatar