реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Ми сидимо на смітнику по самі вуха: Володимир ЛИТВИН

«Чернігівщину слід оголосити зоною екологічної небезпеки» - заявив Володимир Литвин після зустрічі з жителями с. Новий Білоус Чернігівського району, яке розташоване біля сумнозвісного сміттєзвалища міста Чернігів. Він виявився чи не єдиним хто серйозно намагається вирішити проблеми селян.
Ця заява пролунала під час робочого візиту до Чернігівщини голови Верховної Ради України, Голови Народної Партії Володимира Литвин.
- «Люди в Україні хворіють і помирають через отруєну воду та повітря. Лише в даному регіоні близько 900 тис. тонн пестицидів потребує негайної утилізації. І сьогодні я тут, щоб на всю країну показати, як ми живемо: сидимо у смітнику по самі вуха. Не говорячи вже про те, що Україна є Європейською державою»-, зазначив В.Литвин.
Через те, що зустріч із ними затягнулася Володимир Михайлович уперше у житті запізнився на зустріч із журналістами.
Пізніш відповідаючи на запитання журналістів, що він, як Голова Верховної Ради України, в силах зробити з питань екологічної проблеми, Володимир Литвин відповів: «Спочатку у нас повинна бути чітка картина того, що відбувається з Україною в екологічному плані. Тоді буде розуміння, куди слід спрямовувати свої зусилля і кошти. Я опікуюсь цим і не залишу свого напрямку».
Цікавилися журналісти і зовнішньою політикою України. Володимир Литвин пояснив, що наша країна має налагодити відносини, перш за все, з Росією, адже з цією державою ми маємо не лише спільні інтереси, а й спільну історію. «Я не люблю політиків, які намагаються змінити наше минуле. Вони наводять лише кількісь смертей, загиблих і трагедій, які пережив наш народ», – заявив лідер Народної Партії. На його думку, Україна сьогодні має стати на шлях діалогу, щоб бути регіональним лідером, перш за все, серед країн колишнього Радянського Союзу. «Нам слід припинити розмови щодо вступу в ЄС. Необхідно сконцентруватися на розвитку власної країни», – зазначив В.Литвин.
Коментуючи ситуацію щодо блокування роботи Верховної Ради України, спікер заважив, що це псує обличчя не тільки українського парламенту, а й України взагалі. «Наші суперечки демонструють лише одне – ми не спроможні дійти згоди», – зауважив він.
Під час своєї поїздки він зустрівся із викладачами та студентами Ніжинського Державного Педагогічного університету ім.. М. Гоголя та зустрівся із жителями селища Десна Козелецького району.
Олександр ЯСЕНЧУК



Теги:В.Литвин


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Шановні друзі!
Питання будівництва водопроводу в селі Н.Білоус на початку 2009 року підняв сільський голова Михайло Кондренко. Його підтримав голова Чернігівської райради Федос Носенок (БЮТ).
Вони звернулись до народного депутата України Олега Ляшка (фракція БЮТ), який разом із колегами бютівцями Іваном Куровским, Віталієм Коржем включили в перелік об*єктів, що фінансуються за рахунок Стабілізаційного фонду (у 2009 році враховувались пропозиції всіх нардепів, від БЮТ надійшло більше 80 пропозицій по всіх районах Чернігівщини на загальну суму 38 млн. грн)
Розпорядженням Кабінету Міністрів України № 544 від 5.08.2009р. було виділено 689,1 тис. грн для будівництва водогону в селі Н.Білоус.
Поки інші ще обіцяють народні депутати від БЮТ допомагають вирішити нагальні питання Чернігівщини.
На ремонт доріг -[/b] 160 млн.грн[/b];
На підвідні газопроводи з високим ступенем готовності - 41 млн. грн;
Це сприяння по державним програмам, але ми знаємо і особистий вклад Івана Куровського закладам освіти, медицини, Олега Ляшка ветеранам, малозабезпеченим родинам, обдарованим дітям, на розвиток спорту, культури іншіх об*єктів соціальної інфраструктури.

[b]

avatar