реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Менський сирзавод припинив 13-годинний страйк

Після 13 годин страйку працівникам підприємства «Менський сир» власники виробництва запропонували варіант погашення заборгованості по заробітній платі, на який вони врешті погодилися.

У п'ятницю приблизно о 16.00 до страйкарів приїхала Раїса Цицух – голова Менської районної профспілки працівників АПК. Вона вислухала проблему. Як виявилося, страйкарі не правильно оформили листа з попередженням про страйк, тож директор заводу вже встиг звільнити працівницю лабораторії, яка, на його думку, була організатором страйку. Про ці всі події Раїса Цицух повідомила голові обласної профспілки.

На підприємство прибув і власник компанії Анатолій Юркевич. Через деякий час він вийшов до мітингувальників і вислухав їхні вимоги. Анатолій Юркевич намагався пояснити причини ситуації, казав, що виділяв кошти на зарплату. А чому виникла заборгованість, він буде розбиратись з директором заводу.

Директор Михайло Нечипорук пояснив, що визначення першочерговості видачі зарплати він поклав на начальників відділів. Вони самі вирішували, яким цехам видавати гроші насамперед.

Після пояснень власник пообіцяв частково погасити заборгованість і попросив працівників приступити до роботи, адже на виробництво привезли чергову партію сировини і її треба якнайшвидше почати переробляти. Інакше, якщо сировина пропаде, збиток складе понад 400 тисяч гривень.

Страйкарі вимагали повного погашення боргу по зарплаті. У відповідь почули звинувачення у тому, що вже з минулого року підприємство випускає товар з великим відсотком браку і, за словами власника, підприємство зазнає великих збитків.

Уже коли на дворі стемніло, до Мени приїхали голова обласної профспілки Володимир Ворох зі своїм юристом. Після тривалого спілкування з працівниками сирзаводу та нічних перемовин з власником підприємства вдалося домовитися. Власник пообіцяв погасити заборгованість у повному обсязі до кінця жовтня.
Сусіди. Сіті



Теги:Юркевич, профспілка, Менський сир, Страйк


Читайте також



Коментарі (0)
avatar