реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Медицина Ніжина знищується владою

Усі, звісно, знають відомий вислів, що весь світ театр. Та сьогоднішня п'єса поставлена погано. Ну дуууже погано! І той, хто був уважним і прискіпливо спостерігав за сьогоднішніми подіями на сесії міської ради точно погодиться зі мною.

Керівництво міста стовідсотково знало, що релігійне питання сьогодні не буде вирішене. Як доказ - деяких депутатів навіть "швидка" забрала. Так, на всяк випадок. Тому, як кажуть, і вовки ситі і численний електорат збережено.

І поки ніжинці сварилися в сесійній залі вранці та аж до пізнього вечора в соцмережах, тим часом фокус з найголовнішої події міста змістився на той процес, який, фактично та юридично, міській раді не по зубах. Саме тому з інформаційного простору випала тема розвалу медичної галузі міста. До міськвиконкому сьогодні прийшли медики та ніжинці, які хвилюються про своє майбутнє. Бо хвиля скорочення медичних працівників міської лікарні вже пройшла тригерну точку неповернення назад. Хто не в курсі - в міській лікарні планують грандіозне скорочення медиків. За словами керівництва лікарні такий крок необхідний, бо самі ж медики проголосували на загальних зборах за звільнення своїх колег аби тільки їм самим платили зарплату. Керівництво міста запевнило, що скорочення пов'язані з тим, що бюджет міста цього року не доотримає 90 млн грн плати за землю. Хоча, свого часу, в період розпалу пандемії коронавірусу, міський бюджет теж не отримував сплату за землю від великих підприємств, тоді ця сума також була захмарною.

Керівництво міста знову вводить ніжинців в оману, бо хоч плату за землю Ніжин не отримає, але отримає ПДФО від військових, сума якого майже вдвічі більша, ніж плата за землю підприємствами.

Медична галузь Ніжина, на жаль, в ненадійних та некомпетентних руках. Цілеспрямовано відбувається знищення відділень та окремих закладів охорони здоров'я.

На момент об'єднання міської лікарні з районкою профільна заступниця міського голови запевняла всіх у своїх чисельних коментарях, що жодних скорочень медиків не буде, а умови праці створять такі, яких вони ще не бачили. Медики просили передати вам, що вони дійсно ще не бачили таких умов праці та такої "палкої любові в міцній медичній родині".

Дивує, що владі не соромно лишати містян без належної медичної допомоги в період війни, обурює, що людей викидають на вулицю в період війни. Хоча більшість із них віддало свої голоси на виборах за діючу владу. Дуже сумно, що зовсім скоро усі ніжинці будуть змушені лікуватись деінде або ж тихо помирати вдома.

Анатолій ЛІННИК



Теги:Олександр Кодола, Ніжинська міська рада, Аантолій Лінник, медицина


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
А влада є (в районі)?
avatar