реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Чому Олександр Волощук дякує Віктору Януковичу

У книжковому клубі "Просвіта" знаний мандрівник, журналіст і письменник Олександр Волощук навчав бажаючих правильно мандрувати.

Спочатку треба подолати страх: "Пограбувати і вбити можуть одну людину з мільйона, то чого боятися всім іншим?!".

Філософія вільних мандрівок - філософія вільних людей. Виявляється, є навіть дівчата, що не бояться самотиною блукати світом. А Олександр минулого року побував аж у Китаї і навіть добрався в окупований Тібет.

"Попав туди з п'ятого разу, - розповідав він у книжковому клубі "Просвіта" (вулиця Воровського, 10), - адже у Тибет можна потрапити тільки маючи спеціальну карту за 500 доларів. А я принципово не витрачаю гроші на непотрібні речі. Тож мене чотрири рази то знімали з поїзда, то зупиняли на пероні. А з п'ятого разу уже в столиці Тібету Лхасі затримали поліцейські. Переговори були довгі і китайці ніяк не погоджувалися впустити мене без дозволу. Коли ж стали копіювати паспорт - випало українське журналістське посвідчення. "А, так ви ще й журналіст?" - сказав поліцейський".

Проте через 15 хвилин повернувся з двома чоловіками і жінкою - вони виявилися працівниками туристичної агенції, яка й продає оті спеціальні дозволи. А поліцейський сказав: "У нас закон один для всіх, але для українського журналіста ми зробили виняток - вас поселяємо в отель, даємо гіда - тибетця, але через добу маєте покинути Лхасу. Квиток на зворотній шлях - за рахунок туристичної фірми".

Виявляється, нещодавно у Китаї побував Янукович і китайці не зхаотіли через мене псувати стосунки з Україною. "тут я вперше в житті подякував Януковичу" - сміється Олександр Волощук.

Василь ЧЕПУРНИЙ

До речі, книги Олександра Волощука можна придбати в книжковому клубі "Просвіта" (вулиця Воровського, 10) щодня - з 10 до 19 години (у вихідні - до 17).



Теги:автостоп, Україна - Китай, чернігівська Просвіта, Олександр Волощук


Читайте також



Коментарі (0)
avatar