реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Малярство Антоніни Юдицької

Свою філософію розуміння розкішного простору на правому березі Десни сьогодні дарувала містянам Антоніна Юдицька. Виставкова зала "Княжої скарбниці" прийняла роботи відомої майстрині пензля, головним змістом творчості якої є пошук єднання сучасності з духовними глибинами УКРАНСЬКОЇ минувшини.

Природа.Натюрморти.Краса пейзажів. А поруч - величні храми різних часів! Навіть ті, що нахабно знищила совецька орда, але не змогла вибити з духовного простору.

Тож, неначе символи , вони постають в міцній пам'яті національно свідомих містян. А майстерно виконані роботи пані Антоніни вкотре доводять життєздатність духовного спадку навіть після руїни, вчиненої антихристами ХХ ст.

А ще- незабутня розповідь талановитої жінки про свій шлях океаном поезії фарб. До речі, навіть таким непересічним особистостям, як Антоніна Юдицька, не легко пробивати дорогу до формалізованого визнання в середовищі того ж таки керівництва обласного відділення Союзу художників України!? Все ніяк за 30 років участі поважної мешканки Новгорода-Сіверського, бюрократи з пензлем та "печаткою" не можуть знайти в своїй корпоративній тусовці місце ще одній членкині!

Але, як кажуть мудрі люди, все то фігня з тим "паперовим" визнанням. Антоніна й без "корочек" пропонує рідне, високе, поетичне, незабутнє та зрозуміле.
Щасти тобі, обдарована Всевишнім українко!

Борис ДОМОЦЬКИЙ



Теги:Новгород- Сіверський, Борис Домоцький, малярство


Читайте також



Коментарі (0)
avatar