реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

«Майська ніч» знову на чернігівській сцені

Для Чернігівського театру здавна стало доброю традицією у кожному театральному сезоні представляти глядачеві нову виставу за творами класиків вітчизняної драматургії. Прем’єра музичної комедії «Майська ніч» Михайла Старицького за однойменною повістю класика української літератури Миколи Гоголя у постановці режисера нашого театру, заслуженого діяча мистецтв України Віри Тимченко відбулася 29 червня 2016 року. За цей час відбулися певні зміни в театральній трупі, у зв’язку з чим вистава тривалий час не з’являлася на афішах театру. Але цьогоріч режисер-постановник отримала можливість повернутися до роботи над поновленням сценічної версії безсмертного гоголівського твору. Отже 24 вересня відбувся прем’єрний показ поновленої вистави «Майська ніч» для справжніх шанувальників класичної вітчизняної драматургії.

Неповторна магія української ночі, створена на сцені завдяки її високохудожньому оформленню, майстерному світловому і звуковому супроводу, заполонила глядачів, налаштовуючи їх на сприйняття гоголівського бачення українського сільського побуту, народних звичаїв та переказів, дивовижного поєднання містичного і реального. На сцені буяло розмаїття «Майської ночі» – розливчасті солов’їні трелі перепліталися з мелодійними українськими піснями та сольним співом артистів Лариси Кравчук (Галя) і Владислава Лещенка (Левко), Ольги Коновал (Панночка), Валентина Коріня (Голова), Альберта Лукашова (Писар). Веселе пожвавлення та сплески сміху в залі викликали кумедні сценки за участю добряче захмелілого дядька Каленика (засл. арт. України Олександр Куковєров), спритної вдовиці Горпини (арт. Наталія Гнатенко), діловитого винокура Явтуха (арт. Микола Лемешко), запопадливо-боязких соцьких (арт. Дмитро Літашов і Микола Мироненко).

На окрему увагу заслуговує музичний супровід вистави, дбайливо підібраний режисером-постановником (тут і класичні твори Миколи Лисенка та Миколи Римського-Корсакова, і барвиста палітра українських народних пісень) та майстерно виконаний оркестром театру під орудою диригента, заслуженого артиста України Олексія Рощака. Різноманітні, талановито поставлені балетмейстером Ольгою Шпаковською хореографічні композиції, починаючи з прологу і закінчуючи фінальною сценою, гармонійно наповнюють сюжетну лінію пластичною виразністю.

Всесильна магія чарівливої української ночі завдяки емоційній грі акторів заполонила глядацьку залу (на жаль, заповнену тільки наполовину через карантинні обмеження), викликала бурхливі овації глядачів, вдячних за подарований чудовий мистецький вечір.

Вітаючи творчий склад з успішним поверненням на чернігівську сцену цього яскравого спектаклю, побажаємо музичній комедії «Майська ніч тривалого сценічного життя, а шанувальникам Чернігівського театру – нових цікавих зустрічей у 95-му театральному сезоні.


за інф. #chernihivtheatre



Теги:ChernihivTheatre, театр, драмтеатр, майська ніч, вистава


Читайте також



Коментарі (0)
avatar