реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Майбутні чемпіони живуть у Чернігові

У Чернігові завершився дитячий шаховий турнір, приурочений до Міжнародного дня шахів.

Для міста над Десною цьогорічні змагання – справа не нова. Подібні баталії з нагоди свята тут давно вже стали доброю традицією. Зазвичай у них беруть участь представники різного віку – від найстарших досвідчених спортсменів до наймолодших початківців. Цього разу вирішено було провести турнір для найменших чернігівських шанувальників інтелектуального виду спорту. Упродовж двох днів в кафе «Розмарин», ресторанно-розважального комплексу «Градецький», тривали напружені шахові баталії. Ініціатором змагань виступив Голова Чернігівської міської організація Політичної партії «УДАР Віталія Кличка» - Юрій Тарасовець. Участь у турнірі взяло 36 дітей, яких розділили на дві вікові категорії: перша – до 8 років, друга – до 10 років. Окремо змагалися між собою дівчатка.

– Участь у турнірі взяло більше дітей, ніж можна було очікувати. І це добре, що серед маленьких чернігівців чимало тих, хто захоплюється шахами, віддає перевагу цій інтелектуальній грі перед бездумними комп’ютерними «стрілялками», – каже ініціатор проведення турніру Юрій Тарасовець. – Спасибі за це тренерам, які передають свої знання дітям, дбайливо плекаючи з них майбутню інтелектуальну еліту нації. Спасибі батькам – за те, що зробили правильний вибір, відвівши свою дитину до шахової школи, аби вона не потрапила під згубний вплив вулиці..
Змагалися юні шахісти за швейцарською системою: першого дня діти грали по три партії, другого – по чотири. Незважаючи на те, що наймолодші учасники спортивних баталій ледь дотягалися до шахівниці, боролися за перемогу всі не на жарт. Запалу цих юних шахістів та їхньому прагненню до перемоги могли позаздрити навіть дорослі, яких, до речі, на турнірі також не бракувало. Повболівати за своїх чад та учнів прийшли їхні батьки і тренери. Вони підтримували юних спортсменів, співпереживали разом з ними. Емоції під час шахових партій, які тривали по 20 хвилин кожна, часом зашкалювали. Щоправда, на обличчях не тільки світилася радість, а часом бризкали і сльози з очей. Та що поробиш, адже в шахах, як і в будь-якому іншому спорті, завжди є не лише переможці, а й переможені.

– Для декого із учасників турніру нинішні змагання, можливо, були першими в житті, – каже Юрій Тарасовець. – З власного досвіду знаю, що перші кроки завжди непрості і нелегкі, проте за ними неодмінно будуть другі, треті… Так поступово з’явиться впевненість у власних силах, прийде досвід і вміння перемагати. Мені приємно бачити сьогодні, що шахи користуються все більшою популярністю навіть серед найюніших чернігівців. Це означає, що не все ще втрачено, адже нашій країні потрібні розумні, талановиті, впевнені у собі молоді люди – за ними майбутнє. Сподіваюся, що сьогоднішній турнір – то один з напрямків у вихованні саме таких громадян.
Наприкінці другого дня змагань журі визначило переможців. Організатори турніру не обійшли увагою нікого з учасників.
Ще раз вітаємо переможців турніру!
Серед дітей до 8 років:
Перше місце – Назар Лаптій
Друге місце – Нікіта Нагорнов
Третє місце – Ярослав Хіміч
Серед дітей до 10 років:
Перше місце – Платон Гальперин
Друге місце – Назар Довгопол
Третє місце – Назар Акусок
Серед дівчаток:
Перше місце – Ілона Клименок
Друге місце – Анастасія Сьомченко
Третє місце – Марія-Єлизавета Кожедуб



Теги:Аверченко, політика, удар, Спорт, Кличко, турнір, Тарасовець, шахи


Читайте також



Коментарі (0)
avatar