реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Мадярське хамство

Міністр закордонних справ Угорщини заявив, що вони будуть "блокувати будь-яке зближення України з ЄС".
А Угорщина не збирається вибачитись перед Україною за знищення в союзі з Гітлером Карпатської України та жорстокий терор проти українців на Закрпатті (мінімум 6500 вбитих без суду)?

Угорщина вже вибачилася за допомогу нацистській Німеччині та жорстокий окупаційний режим на Лівобережній Україні в 1941-43?

Будуть вибачення за Корюківську трагедію - найбільше в історії Другої світової війни одномоментне винищення цілого населеного пункту? 6700 жителів української Корюківки було вбито за одну добу, а містечко спалене до останньої хати.

Виконавці цього жахливого злочину: угорські карателі з 105-ої легкої дивізії та їх "помічники" з підрозділу 399 польової жандармерії, російського за етнічною належністю.

За жорстку політику мадяризації українців Закарпаття, яка тривала в часи угорського панування хтось вибачається? Це і період Угорського королівства, і окупація 1939-1944. Мета - повна і насильницька асиміляція українства.

До речі, а скільки в Угорщині шкіл з українською мовою навчання?
Досить терпіти хамство.

Андрій ІЛЛЄНКО, народний депутат України ("Свобода")



Теги:закон про освіту, Андрій Іллєнко, Україна - Угорщина, Корюківка, мадяризація


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Начебто в багатьох українців Закарпатської обл. є угорські й румунські паспорти, так як до анексії у жителів Кримської АР - російські. Дивну позицію зайняв голова ЗОДА Москаль. Будемо сподіватися, що Президент Порошенко зробить висновки.
avatar