реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Ложкін і російська література

Щось я не можу це вже нагуглити, воно від'їхало вже в темну зону інтернету, тому по пам'яті. Такий собі Ложкін, голова АП за Порошенка, закінчив російську філологію в Харкові і захищав дисер по якомусь російському письменнику не те що третього ряду, а взагалі з приставного стільця.

Так ось питання: наші пушкіністи самі такі теми обирали, щоб і опонентів не було, чи провінціалам росіяни не давали захищатися на нормальних авторах?

Антон САНЧЕНКО

Був такий професор Леонід Генріхович Фрізман - фахівець з російської літератури ХІХ століття, хороший фахівець, і він переважно клепав ті дисертації, присвячені творчості третьорядних письменників (справді - щоб ніхто не причепився, та й простіше писати: практично однаковий перший розділ - огляд літератури, а також загальні схеми), ну, або ж - хто розумніший, той сам клепав за його шаблоном, - у цього професора була фішка: Фрізман хотів за кількістю захищених дисертантів перегнати Романа Якобсона - 50 душ, а в наших умовах це не так і просто, тож він - фактично керуючи аспірантами чи пишучи за них дисертації - часто записував їх на інших керівників, але в змаганні з давно покійним Якобсоном - вів особистий рахунок, - і коли рахунок вирівнявся - був неймовірно втішений, а надто - коли випередив свого кумира, якщо не помиляюся, на чотири дисертації...

Ложкін якраз вихованець фрізманівської школи - не певен, що він сам писав, бо в цей час уже створював "Теленеделю", йому точно було не до дисертації

Ростислав МЕЛЬНИКІВ


Довідка "Сіверщини".

Борис Ложкін - український діяч єврейського походження. Родом з Харкова. Закінчив Харківський університет по спеціальності "Російська мова і література". Створив на гроші Сергія Тігіпка газету "Тєлєнєдєля". З компанії Кернеса, Добкіна, Суркіса. Лауреат звання "Кращий медіаменеджер Росії", у 2013 році нагороджений грамотою Ради Федерації РФ за розвиток відносин з Росією - система своїх мітила. Він же став співвласником українських версій російських видань - таких, як "Комсомольская правда в Украине". Ставши главою адміністрації президента Порошенка, призначив Ігоря Суркіса своїм радником з енергетичних питань. Свій до свого по своє... Очолив Єврейську конфедерацію України, радячись з Коломойським та Боголюбовим. Коли стало зрозуміло, що Порошенко вибори не виграє - зрадив його і втік.



Теги:єврейське лоббі, агенти Москви, Борис Ложкін, порошенко


Читайте також






Коментарі (0)
avatar