реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Люстраційний список і страхи чиновників

У зв'язку з розгортанням роботи обласного штабу національного спротиву, як люстраційного комітету, у багатьох державних службовців виникає чимало запитань про принципи його роботи.

Прес- служба штабу уповноважена роз'яснити, що критерії люстрації вироблені штабом публічно і обнародувалися неодноразово у різних ЗМІ. Також можемо повідомити, що позиція штабу незмінна: в люстраційний список повинні ввійти ВСІ чиновники, які в час режиму Януковича мали право підпису на фінансових документах. А також ті, хто яскраво проявив себе у антиукраїнській діяльності, незалежно від займаних посад (як, скажімо чиновниця міськради Людмила Скоробагатько).

Тому включення в люстраційний список ще не означає вимоги штабу про негайне звільнення того чи іншого службовця, а є, говорячи спортивною термінологією, жовтою карткою. Скажімо, до люстраційного списку включений заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, але штаб, проаналізувавши ситуацію в обласній раді, поведінку В.Мельничука під час проведення позачергової сесії, враховуючи думку голови обласної ради, вирішив не вимагати його відставки. Не в останню чергу зіграло роль в прийнятті такого рішення і очкування штабу про призначення восени місцевих виборів.

В той же час у люстраційному списку є особи, звільнення яких штаб вимагав і вимагає, проаналізувавши їх діяльність - із задоволенням ми констатуємо звільнення зі своїх посад начальників управлінь охорони здоров'я Г.Василькової та лісового господарства В.Лозицького, щодо діяльності яких, на нашу думку, правоохоронні органи повинні провести розслідування. Ми вимагаємо звільнення генерального директора обласної телерадіомовної компанії "Сівер- центр" Аркадія Білібаєва, міського голови Чернігова Олександра Соколова, начальника управління міністерства доходів та зборів Лаврешова, начальника державної виконавчої служби Шермана. На розгляді питання про начальників міських управлінь освіти В.Купріяненка та туризму Б.Атрощенка.

Вважаємо, що чесні державні службовці, які не займалися корупційною діяльністю, не брали хабарів, не вчиняли правопорушень, не повинні боятися включення їх прізвищ у люстраційний список. В той же час, якщо вони патріоти України, повинні з розумінням поставитися до вимоги людей про заміну влади режиму Януковича. І обласний штаб з тривогою відмічає гальмування нової влади щодо кадрових змін та не погоджується з партійним підходом до нових кадрових призначень

Василь ЧЕПУРНИЙ, керівник прес- служби обласного штабу національного спротиву.



Теги:Мельничук, обласний штаб спротиву, Люстрація


Читайте також



Коментарі (0)
avatar