реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Лялькар воює успішно

У Чернігівському обласному театрі ляльок ім. Олександра Довженка працює ціла акторська династія: тато Ігор Маджуга, його сини – Ярослав і Роман та невістка Оля - дружина Романа.

Зараз Ярослав і Роман захищають Україну в лавах ЗСУ. Батько Ігор Маджуга розповідає, що ще з дитинства у хлопців, разом зі схожістю характерів, чітко вимальовувались індивідуальні риси – старший брат Ярослав навчався музики, писав вірші, відвідував літературну студію. Роман же добре грав у шахи, цікавився технікою і зараз добре розуміється в автомобільній справі. Але головне, що хлопці виросли добрими, чуйними, порядними й сміливими, не стали осторонь, коли ворог напав на Україну. А ще батька тішить те, що обрали собі теж професію актора, справу, якій він присвятив усе життя.

І мова сьогодні про старшого брата Ярослава Маджугу
Ярослав навчався у Дніпропетровському фаховому мистецько-художньому коледжі культури, але до театру прийшов уже маючи не тільки професійну освіту, а і досвід воїна. Для нього війна почалася у 2014 році, коли російська орда напала на нашу незалежну державу. Танкіст Ярослав Маджуга брав участь у запеклих боях на Луганщині, де чернігівські танкісти допомагали легендарному «Айдару». В перший же день повномасштабного вторгнення Ярослав пішов до військкомату. Служив навідником танка, а коли його машину підбили, то воював на «віджатому» у ворогів. Захищав підступи до Чернігова, воював на східному напрямку, де був тяжко поранений, а після госпіталю знову повернувся у стрій і знову туди, де найзапекліші бої. На запитання чи за цей час отримав підвищення жартома відповідає, що «вічний солдат». Такий вже він наш Ярік - попри любу скруту не впадає у відчай, завжди дотепний, добрий, готовий підтримати, допомогти.

Коли випадає короткотривала відпустка, Ярослав обов’язково приходить до театру, бере до рук ляльку, йде на сцену, і хоч на годинку повертається до улюбленої справи.
Друзі, рідні, колеги з нетерпінням чекають повернення Ярослава додому з перемогою!!!

UNIMA - Ukraine



Теги:чернігівський ляльковий театр, Ярослав Маджуга, широка війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar