реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Лісу багато, але й рубаємо немало

Загальна площа земель лісового фонду Чернігівської області на 1 січня 2009 р. становила 734 тисячі гектарів. Лісистість області склала 23% від її території.
Лісогосподарською діяльністю торік в області займалося 64 підприємства. Вони виробили продукції лісового господарства на суму 234 млн грн та заготовили 1400 тис.куб.м ліквідної деревини. З неї 751 тис.куб.м – лісоматеріали круглі, 330 тис.куб.м – дрова для опалення, 245 тис.куб.м – дров’яна деревина для технологічних потреб. За обсягами заготівлі ліквідної деревини наша область поступається лише Житомирській (2157 тис.куб.м).

Негативний вплив на ведення лісового господарства мали випадки незаконного вирубування, у результаті яких знешкоджено або пошкоджено 1,3 тис.куб.м деревини. Також загрозу лісу та його мешканцям створюють і лісові пожежі, у результаті яких пошкоджено 869 га лісових угідь та заподіяно збитків на суму 14,2 млн грн (2007 р. – 0,2 млн грн).

За площею, на якій проводяться рубки, Житомирська, Рівненська та Чернігівська випереджають усі інші області України.
У 2008 р. з метою відтворення вилучених запасів деревини, підвищення продуктивності лісів, запобігання ерозійним процесам, поліпшення навколишнього природного середовища було проведено відтворення лісів на площі 4,3 тис.га земель лісового фонду, з яких 3,5 тис.га – садіння й висівання лісу та 0,8 тис.га – природне поновлення.

На великих та середніх підприємствах лісового господарства області в серпні цього року працювало 4,8 тис. осіб.






Коментарі (0)
avatar