реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Ліси – таки громадам, але не зразу

Сесія Чернігівської обласної ради, у роботі якої взяли участь народні депутати України Сергій Гривко, Павло Халімон, Борис Приходько, Олександр Сова, головним питанням мала вирішення проблеми так званих колгоспних лісів. Тобто тих, які колись були насаджені колгоспниками, а з 2000 року незаконним рішенням обласної ради були передані в облагролісгосп та його районні підрозділи. Вже кілька років громади вимагають повернути ліси собі, адже насаджені вони батьками та дідами нинішніх мешканців громад. Головною відмовкою було те, що межі громад не були сформовані остаточно.

Формально ще 2019 року процес передачі цих лісів громадам розпочато. Фактично ж ліси власника не змінили і через два роки.

Тепер обласна рада ухвалила нове рішення, відповідно до якого процес передачі районних дочірніх агролісогосподарських підприємств комунального підприємства «Чернігівоблагроліс» та земельних ділянок лісового фонду у власність територіальним громадам області розпочнеться із проведення інвентаризації земельних ділянок лісогосподарського призначення, що перебувають у постійному користуванні агролісогосподарських підприємств для наповнення Державного земельного кадастру та їх реєстрації в державному реєстрі речових прав. Фінансування робіт з інвентаризації земельних ділянок лісогосподарського призначення планується провести за рахунок коштів обласного бюджету та прибутків дочірніх підприємств, на що будуть передбачені видатки в сумі 30 мільйонів гривень. За результатами інвентаризації земельних ділянок лісогосподарського призначення права засновника комунального підприємства «Чернігівоблагроліс» Чернігівської обласної ради будуть передані територіальним громадам області в межах територій, на яких здійснюють діяльність його дочірні агролісогосподарські підприємства.

Ухвалення в цілому цього рішення, яке має тривалу історію підготовки із залученням фахівців та експертів, депутати підтримали оплесками. Проте, як зауважив голова Семенівської громади Сергій Деденко, «поїхав із сесії і так не зрозумів – коли ж наші ліси нам повернуть?!».

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос України"



Теги:Сергій Деденко, колгоспні ліси, Василь Чепурний, Чернгівська обласна рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar