реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Ліси - громадам! Семенівці підтримали позицію Народного Руху

Семенівська районна рада підтримала позицію проводу обласної організації Народного Руху про повернення так званих колгоспних лісів територіальним громадам. Нині вони незаконно перебувають в обласній комунальній власності і ними розпоряджаються райагроліси.

"Сьогодні, враховуючи курс країни на децентралізацію та економічну спроможність, постало питання збільшення доходної частини місцевих бюджетів, ефективного використання лісових ресурсів та повернення їх громадам", - йдеться в офіційному повідомленні Семенівської районної ради після сесії.

Розглянувши Звернення районної асоціації місцевих рад, Звернення районної громадської організації підприємців «За Семенівщину» та спілки воїнів учасників АТО в Семенівському районі, мешканців району, районна рада вирішила звернутись до обласної ради щодо встановлення законності прийняття Чернігівською обласною радою рішення про припинення права користування землями лісового фонду правонаступниками сільськогосподарських підприємств та місцевим органам самоврядування".

Нагадаємо, що приблизно половина лісів є так званими колгоспними і обласна рада 2000 року ухвалила рішення про припинення права власності на них правонаступниками колгоспів. Тепер же їх треба повернути громадам.

"Адже головний принцип об"єднаних громад - це економічна самостійність і спроможність надавати послуги громаді. А ліси - це ресурс, який посилить економіку громади і поверне соціальну справедливість, адже – наголошуємо -ці ліси садили і доглядали мешканці цих територій, а не держава чи область" - йдеться в заяві проводу обласної організації НРУ.

До теми: http://siver.com.ua/news/rukh_vimagae_povernuti_gromadski_lisi_gromadam/2016-09-01-19347



Теги:Чернігівська обласна рада, Чернігівський Рух, територіальні громади, Семенівка, ліси


Читайте також



Коментарі (0)
avatar