реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Ліквідатор "Прилуцького масла" підозрюється в корупції

Народного депутата від БПП Борислава Розенблата підозрюють у корупції.

Журналіст Денис Казанський прокоментував на власній сторінці в соцмережі Facebook інформацію про затримання охоронця нардепа від БПП Борислава Розенблата на отриманні хабара розміром 200 тисяч доларів, інформує replyua.net.

Казанський розповів, що він нещодавно готував матеріал про те, що за схвалення прем’єр-міністра Володимира Гройсмана в якості керівництва компанії «Держгеонадра» було призначено колишнього регіонала Олега Кирилюка та фігуранта кримінальної справи Миколу Фощія. І нині, за словами журналіста, є перші результати роботи нового керівництва, що вже у звичний спосіб почало роздавати ліцензії. Казанський зауважив, що було затримано людину Розенблата з 200 тисячами доларів, які нардеп взяв за те, щоб вирішити всі питання з Держгеонадрами. Сам же Розенблат раніше заявляв, що ось-ось мають прийняти закон про легалізацію видобутку бурштину, додав Казанський. З тих пір минуло вже 2 роки і, як повідомив журналіст, з’ясувалось, що саме Розенблат є один із головних «рєшал» в Україні по справі нелегального видобутку бурштину.

На думку Казанського, самому нардепу нічого не загрожує в цій справі, в якій затриманий на гарячому з сумкою доларів охоронець і вийде винним.

Нагадаємо,в ресторані "Три виделки" у Києві працівники НАБУ затримали охоронця народного депутата Борислава Розенблата. Чоловіка затримали за підозрою в посередництві при передачі хабара.

Довідка "Сіверщини".

Борислав Соломонович Розенблат (нар. 25 травня 1969, Київ) - цікаво, що навіть у час незалежності України, аж до 1992 року він навчався у Камишинському вищому військово- будівельному училищі, а потім служив в українській армії на посаді командира аеродромної роти у військовій частині. Після демобілізації у званні каптіана працював у компанії «Фаворит». Був довіреною особою Петра Порошенка на виборах Президента у Житомирській області.
За його кошти спільно з одіозним Вадимом Рабіновичем у Житомирі будується нова синагога.
В 2008 році родину Розенблатів тижневик «Коментарі» називає однією з найбагатших у області. Їхній статок оцінюють в 55 мільйонів доларів.

В 2013 в «Діловій столиці» публікують розслідування, яке стосується сімейного бізнесу Розенблатів. Тижневик розповідає про те, як через обман банку підприємцям вдається зробити завод на Чернігівщині банкрутом та викинути на вулицю більше сотні працівників. Журналісти детально описують схему того, як Розенблат взяв кредит і не повернув його, а мешканці регіону втратили «Прилуцьке масло».

Розенблат живе у шикарному будинку під Житомиром. У ньому – власний закритий басейн, галявина із водоймою і позолота в декорі. Таке собі місцеве Межигір’я.

Був членом СДПУ (о). Партії регіонів, нині - член партії "Блок Петра Порошенка".



Теги:Прилуки, житомир, БПП, Корупція, Борислав Розенблат


Читайте також



Коментарі (0)
avatar