реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Левко Лук'яненко йде з політики

Стало відомо про завершення політичної кар'єри легендарного радянського дисидента Левка Лук'яненка. Він склав з себе повноваження голови Української республіканської партії (УРП) і передав справи "прихильникам поновлення УРП". Новий лідер політичної сили - Сергій Джердж - вже почав переговори про об'єднання з правими непарламентськими партіями, пише "Комерсант-Україна".

"На засіданні керівного органу - центральної ради - я склав з себе повноваження голови партії, оскільки вважаю, що я вже не в тому віці, щоб очолювати партію і продовжувати розвивати її", - заявив Лук'яненко. За його словами, він залишається в статусі почесного голови УРП, а головою партії до проведення з'їзду був обраний голова громадської організації "Громадська ліга Україна-НАТО" Сергій Джердж.

Українська республіканська партія зареєстрована Міністерством юстиції в грудні 2006 року під №139. Перший голова - Левко Лук'яненко. Партія ніколи не брала участі у парламентських виборах. За час своєї діяльності лідери УРП неодноразово виступали ініціаторами об'єднання правих політичних сил, але довести задумане до кінця їм поки що не вдавалося.

Говорячи про передачу поста голови партії своєму заступникові, пан Лук'яненко назвав й інші причини свого рішення - зокрема, конфлікт між керівниками парторганізацій. "У травні 2012 року в УРП сталися деякі конфлікти через невдоволення діями керівництва київського міського осередку партії, і вони також призвели до того, що я був змушений передати повноваження голови партії Сергієві Джерджу", - розповів Левко Лук'яненко.

Щодо подальшого розвитку партії він зазначив, що в ній є нині дві різні позиції - "консервативна і позиція прихильників оновлення партії". "Перехід влади в партії відбувається небезболісно, це можна трактувати як розкол, але я вважаю це природним процесом, - запевнив пан Лук'яненко. - Крім того, в розпалюванні конфлікту в УРП зацікавлена нинішня влада, їхня агентура попрацювала і серед наших партійців".

Разом з Левком Лук'яненком партію залишив колишній заступник голови Служби безпеки України генерал-лейтенант Олександр Скіпальський. "Ми не знаємо, звідки у вас така інформація, заяви пана Скіпальського щодо виходу з УРП не було, - заявив Сергій Джердж. - У партії все нормально, ми готуємося до процесу створення єдиного ідеологічного опозиційного об'єднання".

За словами пана Джерджа, в УРП почали роботу зі створення "опозиційно-патріотичного об'єднання", і саме з цим пов'язана зміна керівництва. "Левко Лук'яненко запропонував скласти з себе повноваження, і на період об'єднавчих процесів функції глави УРП буду виконувати я", - заявив Джердж. За його словами, УРП запропонувала Народному руху, Українській народній партії, Конгресу українських націоналістів і Українській платформі "Собор" об'єднатися в "єдину потужну правоцентристську опозиційну партію".

Ньюс ру



Теги:УРП, праві, опозиція, Левко Лук'яненко, Сергій Джердж


Читайте також



Коментарі (0)
avatar