реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Лєніна у Прилуках посунуть?

У пленарному засіданні сесії Прилуцької міської ради взяв участь меценат-благодійник, почесний громадянин міста Юрій Коптєв, який подякував депутатам за високу оцінку його внеску в благоустрій міста та присвоєння його імені одній із центральних вулиць.

Юрій Коптєв ознайомив депутатський корпус з планом благоустрою міста на наступний рік. Це, зокрема, завершення робіт по благоустрою площі Іоасафа Бєлгородського та паркової зони, реконструкція пам’ятника Володимиру Мономаху, створення та облаштування алеї прилуцьких полковників, установлення пам’ятників видатним людям Прилук – першому почесному громадянину міста Івану Скоропадському (навпроти міської ради), Василю Маслову (навпроти краєзнавчого музею), Георгію Вороному (біля гімназії №1), відновлення дзвіниці на місці колишнього архіву.

У наступному році, за словами мецената, вулиця, що носить його ім’я, стане пішохідною зоною і набуде абсолютно нового вигляду.
Крім того, Юрій Вікторович висловив готовність приступити в наступному році до робіт по реконструкції приміщення колишньої школи №4, де планується розмістити історичний музей з відкритим майданчиком.

Приємним сюрпризом стала озвучена меценатом думка про необхідність будівництва в місті нового кінотеатру, можливо, на місці колишнього кінотеатру імені Горького та спортивного комплексу з басейном в районі педагогічного коледжу (до речі, як зауважив Юрій Коптєв, уже в наступному році буде розроблено проект, після чого розпочнеться будівництво басейну).

Меценат також зупинився на питанні перенесення пам’ятника Леніну, про що ще раніше депутати прийняли відповідне рішення. Юрій Коптєв наголосив, що перенесення пам’ятника відбудеться лише після того, як будуть отримані висновки проектного інституту, адже необхідні чіткі рекомендації фахівців щодо переміщення гранітного постаменту, при цьому також будуть враховані побажання прилучан, а сам процес відбуватиметься під наглядом представників комуністичної партії.

Меценат, звертаючись до депутатів, закликав їх до співпраці, до спільної розробки проектів і їх реалізації не на словах, а на ділі. Адже, як зазначив Юрій Коптєв, під час проведення робіт по благоустрою міста в наступному році буде створено близько тисячі робочих місць для людей робітничих професій.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення Прилуцької міської ради



Теги:Прилуки, Юрій Коптєв, Іван Скоропадський, меценат


Читайте також



Коментарі (0)
avatar