реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Лєніна у Ніжині прибрати -- рішення сесії

29 грудня 2011 року відбулася сесія Ніжинської міської ради. Депутат від ВО "Свобода" Володимир Боровик виступив зі зверненням, в якому закликав депутатів демонтувати пам'ятник Лєніну на центральній площі міста.

Свободівцю вдалося переконати депутатів у необхідності розібрати пам'ятник Лєніну. 25 депутатів міської ради схвалили пропозицію націоналіста, але внесли свої корективи у рішення: 1) звернутися до Чернігівської обласної ради з проханням зняти з обліку пам'ятників об'єкт "Пам'ятник В. І. Леніну"; 2) демонтувати пам'ятник Леніну з центральної площі Ніжина.

Коментуючи рішення депутатів, голова Ніжинської міської організації ВО "Свобода" Ігор Смаль зазначив: " Ми докладемо максимум зусиль аби довести почату справу до завершення. Надію на це дають 25 депутатів міської ради, яких "Свободі" вдалося об'єднати для спільних дій".

Голова Чернігівської обласної організації ВО "Свобода" Андрій Міщенко підкреслив: "На відміну від ура-патріотів, ВО "Свобода" проводить рутинну роботу з ліквідації залишків символів окупаційного російсько-комуністичного режиму. Судова заборона на використання червоних прапорів у Прилуках сьогодні доповнилася реальним кроком до зняття пам'ятника Леніну в Ніжині. Це невелика, але перемога. Хотілося б більшого. Та ми за короткий час зуміли зрушити з мертвої точки те, що не хотіли чи не уміли зробити представники помаранчевої більшості, які були при владі в місті і в області в останню каденцію. Нехай ця подія, яка багато значить для Ніжина, буде нашим подарунком до дня народження Степана Бандери".

Довідка. Також на сесії Ніжинської міської ради, яка відбулася 29 грудня 2011 року, було ухвалене рішення про створення тимчасової депутатської комісії з питань перейменування назв вулиць і площ міста. Очолив комісію депутат Ніжинської міської ради від ВО "Свобода" Володимир Боровик – викладач Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя: http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/026808/

Прес-служба Чернігівської обласної організації ВО "Свобода"



Теги:Ніжин, пам'ятники Лєніну, свобода, перейменування вулиць


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
міщенко тут не до чого...,він у чернігівскій області за 3 роки був разів 2...,проїздом!просто ніжинщина завжди була українською!!!
avatar
2
Не можна погодитися з думкою "русича", що пан Андрій Міщенко "тут не до чого"!? Знаю сам, що Андрій власне і розбудував структури ВО "Свободи", які сьогодні є на Чернігівщині. А те, що він не "місцевий", і що йому приходиться приїздити сюди зі Львова, це тільки підсилює його авторитет і вплив на поросійщених землях Чернігівщини.
Приємно за людей цієї патріотичної сили, керівників- молодих хлопців,які прийшли у склад кількох рад у області. Бачив не раз пана Міщенка у ділі, у поїздках по найглухіших закутках Чернігівщини, в тому числі у Корюківських лісах, у болотах Семенівщини та на пагорбах Козацької доби серед патриотів Новгород-Сіверщини. Словом людина відрізняється ментально від багатьох керівників "помаранчевих", звиклих дійсно переважно до гасел, періодичної метушні культурного запиту та проявам "полюбовних" союзів з владою, навіть нехай і протилежного табору. Така вона память про чиновниче минуле рівня комсомольсько-партійного керівництва за совка.
Робота у Ніжині - прекрасний крок до наведення ладу з двадцятиліттям доби марксизму-ленінізму навіть нехай у бронзі та назвах вулиць іменами та призвіськами ворогів України та криминальних злочинців совдепії.
Не можна погодитися і з натяком на те, що "Ніжинщина завжди була українською" з точки зору позиції правих політичних сил у радах, в тому числі!? Знов таки на жаль, організації місцевих правих(знаю з власного спостереження) з якіхось причин(!?) не відрізнялись своєю чисельністю. А цеж чисто студентсько-пролетарсько-наукове, а ще й культурнно-історичне місто!!!! Суджу за станом впродовж років чисельності та впливу організацій того ж таки нац-демократичного спрямування, як то Руху чи УНП тощо!?.
А для ВО"Свободи" то великий плюс. Успихів і Слава Україні!
avatar
3
виправдовування-ознака провини...
avatar
4
Прийняте рішення свідчить про зростання професійної зрілості депутатської більшості міської ради. Оскільки "Свободу" представляє тільки один депутат ( викладач університету ), якого обрано за партійним списком значною мірою завдяки голосам студентів, то говорити про особливу національну свідомість власне ніжинців, як і депутатів, поки-що не доводиться. Мабуть за ці студентські голоси знову буде розгортатися змагання під час виборів до ВРУ. Враховуючи високий рівень молодіжного безробіття у місті, які ще є можливості заробити авторитет? Водночас треба віддати належне стратегії ВО"Свобода", яка поки-що зреалізувалася у цій ініціативі, хоча інтелектуальний потенціал НДУ досі нею не активований.
avatar