реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

Лазню та водопровід повернуть громаді

Ухвалою господарського суду Чернігівської області затверджено мирову угоду у справі за позовом прокурора Ічнянського району в інтересах Гмирянської сільської ради до приватного підприємства «Гмирянське» про зобов’язання передати у комунальну власність об’єкти незавершеного та завершеного будівництва — три житлових будинки, робочу столову, пологовий будинок, баню, артезіанську свердловину, водопровід, — загальною вартістю майже мільйон гривень.

Прокуратурою встановлено, що дані об’єкти, збудовані за радянських часів, мали бути передані у власність громади села. Проте, після реорганізації колгоспу «Червоний партизан» вони залишилися на балансі та в користуванні спочатку колективного підприємства «Червоний партизан», а потім його правонаступників — СТОВ «Колос», у подальшому ПП «Гмирянське».

Відповідно до законодавства, зокрема, Закону України «Про колективні сільськогосподарські підприємства», об’єкти соціальної інфраструктури не підлягали розпаюванню між членами колективних сільськогосподарських підприємств, а мали безоплатно передаватися в комунальну власність.

Гмирянська сільська рада неодноразово зверталася до керівництва приватного підприємства з проханням передати об’єкти соціальної інфраструктури у власність територіальної громади. Однак підприємство ці вимоги довгий час ігнорувало. Про це повідомила прес- служба обласної прокуратури.

Право громади на об’єкти соціальної інфраструктури села захищено прокурором у судовому порядку.



Теги:Гмирянка, Texas International Pop Festival, розпад колгоспів., прихватизація


Читайте також



Коментарі (0)
avatar