реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Лавриновича посадили

Суд призначив колишньому міністру юстиції Олександрові Лавриновичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб.

Відповідне рішення 15 вересня ухвалила суддя Печерського райсуду Києва.

"Сприймаю це, як належне... Сподіваюся, це рішення і моя подальша доля будуть внеском у те, щоб Україна повернулася на шлях правди", - прокоментував Лавринович.

Екс-міністр заявив, що його схиляли давати свідчення проти Януковича.

6 вересня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив про підозру президенту-втікачу Вікторові Януковичу та екс-міністру юстиції Олександрові Лавриновичу. Їм інкримінують захоплення влади через повернення 2010-го до Конституції 1996 року, яка передбачала розширення повноважень президента та зменшення - парламенту й уряду.

Знаково, що провести Лавриновича у тюрму прийшли московські агенти - народні депутати України Новінський та Вілкул.

3 липня 2015 року Генеральна прокуратура України повідомила про підозру Олександру Лавриновичу в скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, а саме — за підозрою у розтраті шляхом, начебто, зловживання службовим становищем державних коштів у сумі понад 8,5 млн гривень, а саме, перераховано 95 тис. грн., а 2013 р. ще 8,6 млн грн. на послуги іноземних юристів, юридичної компанії зі США «Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom» для захисту держави Україна у кримінальній справі «Тимошенко проти України», яка була на розгляді в Європейському суді з прав людини. 30 липня 2015 року Печерський районний суд Києва призначив заставу в розмірі 1,2 млн гривень, яка була внесена 7 серпня. 18 серпня 2016 року Генеральна прокуратура України повторно вручила Олександру Лавриновичу підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (у документі новий текст та виправлені помилки)

Як Лавринович став заступником Чорновола у Народному Русі - треба довго розбиратися, але зрозуміло, що керіництво Руху було просякнуто агентами КГБ. Цікаво, що Лавринович став одним з провідних діячів НРУ після зникнення, яке досі не прояснене, Михайла Бойчишина, що був не дуже публічним, але дуже ефективним менеджером Руху.

Колаж із Олександром Лавриновичем та його сином Максимом



Теги:Чорновіл, Народний Рух, Бойчишин, лавринович


Читайте також



Коментарі (0)
avatar