реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Ластовиння: вада чи шарм?

У вас ластовиння? Хіба це горе? Чарівні цяточки, які абсолютно марно наводять паніку на юних дівчат, - це скупчення зерен темного барвника - меланіну. Він утворюється на межі глибокого і поверхневого шарів шкіри, тому веснянки так важко звести.

Якщо ви не хочете, щоб обличчя щовесни ставало рудим, вже в березні треба починати створювати лінію оборони, тому що перші весняні промені викликають найінтенсивнішу появу ластовиння. Найпростіший і найдієвіший спосіб боротьби з ними - ховатися від сонця за полями капелюхів, бейсболок і постійно використовувати сонцезахисний крем. Пудра також зменшує вплив сонячних променів на шкіру, а значить, загальмовує появу веснянок.

Допоможе і правильно підібрана їжа: вживайте вітамін С і вітамін РР - вони здатні послаблювати чутливість шкіри до сонячних променів. Вітамін С у великій кількості міститься в цитрусових, шипшині, квашеній капусті, а вітамін РР - в печінці, арахісі, сардинах, скумбрії, яловичині.

Протирання, маски, крем - засоби, пов'язані, швидше, з профілактикою появи яскравого ластовиння, можуть застосовуватися навесні. Від веснянок не можна позбутися зовсім, але їх можна знебарвити. Корисно вмиватися кислим молоком - саме молочна кислота ніжно відбілює шкіру, коли веснянки ще слабо виражені. Можна використовувати лимонну кислоту - 2-3 г на півсклянки води. Відбілюючі маски роблять, наприклад, з кислого молока з сиром або із зелені петрушки, залитої окропом. Допоможуть ягоди, сік яких має гарний відбілюючий ефект, - калина, червона смородина, полуниця, а також подрібнені в кашку огірки, сік лимона, грейпфрута.

Веснянки (їх медична назва - ефеліди, що в перекладі з грецької означає сонячні наліпки) з'являються в результаті порушення пігментного обміну.

Як правило, їх власники - світлошкірі та руді. З'являються вони років у 5-6, набирають сили в забарвленні до 20-25 років. Після 30 поступово стають менш яскравими і зменшуються в розмірах, але рідко у кого зникають повністю. Хтось їм радіє, вважаючи ознакою молодості та здоров'я, хтось із ними бореться. У цій боротьбі головне не перестаратися.

www.epochtimes.com.ua




Теги:засоби від веснянок, Веснянки, руді, світла шкіра, ластовиння


Читайте також



Коментарі (0)
avatar