реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Лампочки Ткаченка - підкуп виборців

Енергозберігаючі лампочки, які роздає кандидат по 206 округу Григорій Ткаченко – це технологія непрямого підкупу виборців.

Таку експертну оцінку озвучили представники Комітету виборців України вчора, 14 червня, під час прес-конференції, повідомляє сайт ПіК.

Оптова вартість таких лампочок, за словами начальника виборчого штабу Ткаченка, складає близько 30 гривень. Ця сума є меншою за встановлену Законом «Про вибори» вартість товарів, яка вже вважається підкупом виборців (43 гривні). Однак, представники КВУ вважають, що це непрямий підкуп виборців, адже беручи лампочку, виборець відчуває, що він «щось винен кандидату».

«Це сигнал того, що у Закон «Про вибори» потрібно вносити зміни, де надзвичайно чітку деталізувати, які послуги і які товари може надавати кандидат для своїх виборців»,- каже Кошель.

Водночас представник КВУ не помітили діяльність благодійних фондів у Чернігові та не надали правову оцінку роздачі матеріальної допомоги через програми фонду.

Окрім технологій непрямого підкупу виборців, представники КВУ вважають проблемами, які будуть на проміжних виборах по 206 округу, прямий та легальний підкуп виборців. Легальний підкуп, за словами Олексія Кошеля, це, зокрема, соціальні угоди між партією кандидата та виборцем, адже партія, відповідно до законодавства, може заключати угоди з громадянами.

Водночас, як розповів представник КВУ у Чернігівській області Володимир Андрійченко, проміжні вибори по 206 округу не повторять участь проміжних виборів по 205. Зокрема тому, що станом на вчорашній день ЦВК зареєструвала тільки 20 кандидатів, максимум скільки ще може додатися, на думку Андрійченка, це 7-10. А отже, такої ситуації із технічними кандидатами, яка була по 205 округу, вже не буде.

Також, відрізнятимуть проміжні вибори по 206 округу і тим, що на відміну від попередніх виборів, коли ключову роль відігравали «партійні бренди», ці вибори будуть боротьбою політтехнологій. Адже, як відомо, рейтинги партій дуже сильно впали, і тому, велика кількість кандидатів, хоч і є причетними до тієї чи іншої партії, йтимуть як самовисуванці.



Теги:підкуп виборців, округ 206, Григорій Ткаченко, КВУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar