реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Квасоля і горох для реформатора

Будучи нардепом, вивчав питання нашої енергетики і шляхи до енергонезалежности.

Для інфи. В Україні щорічно втрачається енергоносіїв у перерахунку на газ близько 16 млрд.куб/м. Скільки пі., пі, піонериться сказати не можу, але лиш на законній, наголошую, законній схемі розрахунку споживання газу на душу населення, де людина, що не проживає у квартирі, сплачує, бо прописана, а уряд отримує гроші за газ двічі - раз за повітря, другий раз - продаючи його ще раз споживачу. Доплюсуйте різниці тиску в газопроводах, закачку повітря та хімпрепаратів у систему - мільярдики кубів до урядових кишень накапають. Що робити? Батіг та пряник.

1. Закон про демонополізацію ринку енергетики. Споживач отримує право вибору постачальника енергії. Створюється конкуренція, вмирають олігархи.

2. Фінансове стимулювання (пільги, безвідсоткові кредити, списування коштів) для суб'єктів. Мотивування громадян, п-ств до переходу на споживання альтернативної, не викопної енергетики. Сонце, вітер, термо, біо.

3. Виробники альтернативної енергії після кожного МВт, отримують ваучер, котрий продають підприємствам, що використовують викопні енергоресурси.

4. Оподаткування підприємств, що використовують газ, нафту, вугілля. Підприємства ж у свою чергу отримують змогу придбати ековаучер, щоб зменшити оподаткування і тим самим Держава стимулює ощадливість, покращення екології та створює фінумови для альтернативної енергетики.

5. Ухвалення ''жорсткого'' Законодавства в будівельній царині. Вся новобудова - енергетично автономна.

6. Взамін перепомповуванню десятків млрд. з держбюджету в кишені олігархів у схемах ''субсидія'' - зменшення тепловтрат через інвестиції в утеплення усіх споруд в державі.

7. Будівництво ''розумних'' автошляхів-електростанцій.
8. І так далі...

За кілька років комплексного, державницького підходу, Україна не споживатиме закордонних енергоносіїв, а також створить додатково десятки тисяч робочих місць. А це смерть для Московії.

А зараз? Особисто готовий підставити плече Ігорю Насалику - наїстися квасолі з горохом і обігріти його кабінет у Міністерстві енергетики. Най гріється реформатор.

Андрій МІЩЕНКО



Теги:Газпром, Насалик, Нафтогаз, Андрій Міщенко, відключення газу


Читайте також



Коментарі (0)
avatar