реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Кулеба прогнувся?

У цій новині шокує все. Лукашенківське мзс викликало посла України в Менську Ігоря Кизима. Там йому вручили дипломатичну ноту за «планы нанесения удара по территории Беларуси».

Ще раз і повільно: мзс Білорусі вручає ноту українському послу в Менську за плани нанесення нами ракетних ударів по території республіки Білорусь. Україною, яка таких ударів попри все, що було за ці місяці, не наносила ні разу, хоча мала на це повне моральне право. Ноту вручили в той самий чи на наступний день, коли рашистські літаки, які злетіли з білоруських аеродромів, нанесли реальні убивчі ракетні удари по наших містах. Ноту вручило мзс країни, яка є абсолютно повноцінним учасником неспровокованої агресивної війни проти України з першого дня - 24 лютого. Цинізм зашкалює.

А тепер ще повільніше і по складах: "По-слу Ук-ра-ї-ни в мі-сті Менськ, Бі-ло-ру-сі-я". Ні, вам не причулося. У столиці лукашенківської Білорусі, з якою ми не розірвали дипломатичних відносин, хоча вона, згідно норм міжнародного права, веде проти нас війну, досі повноцінно працює посольство України. Із скороченим персоналом (не з нашої ініціативи, а за рішенням мзс лукашенкі), але працює. І там у нас перебуває не тимчасовий повірений, а повноцінний посол, який на цій посаді ще з 2017 року, вручив батьці вірчі грамоти, зберігає всі повноваження й імунітети...

Я був трохи шокований. Для мене те, що наше посольство мало виїхати з Менська в повному складі відразу після вторгнення з білоруської території, було чимось настільки очевидним, що я навіть не перевіряв, чи це сталося. Нагадаю, що посол Білорусі Ігор Сокіл разом з останньою групою співробітників посольства покинув нашу країну 19 лютого (ще дістав у морду 30 срібняків від офіцер нашої держприкордонслужби). Це саме того дня, коли Зеленський у Мюнхені заявив, що західні попередження про майбутнє вторгнення - недружня поведінка, бо так нам інвесторів віднаджують і хочуть ослабити Україну.

Щодо нашого посла в москві, то Україна його відкликала ще 17 березня 2014 року й ніколи біільше не повертала, а в 2015 році у зв'язку з триваючою гібридною війною мордора проти України посла в москві остаточно звільнено. Далі там перебували виключно тимчасові повірені. За дипломатичним протоколом це кардинальне пониження рівня відносин. А після вторгнення, відразу ж 24 лютого Україна розірвала дипломатичні стосунки з ерефією. І це було абсолютно правильно.

А в Білорусі досі навіть не понижено рівень дипвідносин! Хто у нас міг таке пролобіювати? Не здивуюся, що головний лобіст на цьому напрямку Арахамія, який через Білорусь аж до цього року заганяв рашистську енергію та разом із екс-заступницею Єрмака, а нині першою віце-прем'єркою Юлією Свириденко добився в травні не запровадження ембарго на торгівлю з Білоруссю. Звісно, що їм потрібні дипвідносини. Гроші ж не пахнуть!

Тарас ЧОРНОВІЛ

P.S.: До самого посла Ігоря Кизима претензій не маю, він переважно займав гідну позицію, хоча про його діяльність за ці місяці не відомо нічого. А от Кулеба черговий раз ганебно прогнувся перед слугами Єрмака.



Теги:команда ЗЕ, МЗС, Тарас Чорновіл, широка війна, Україна - Білорусь


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
просто жах surprised surprised surprised
avatar