реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Кримінальні... тендери

В одному з управлінь Чернігівської міськради КРУ встановило грубі порушення тендерного законодавства.

За порушеною кримінальною справою та відповідно до постанови Деснянського районного суду м. Чернігова КРУ в Чернігівській області провело позапланову ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності одного з управлінь Чернігівської міської ради за період 01.01.2010 по 01.03.2011.

У ході ревізії фахівці КРУ встановили цілу низку грубих порушень чинного законодавства про закупівлю товарів, робіт та послуг за державні кошти.

Зокрема, як встановила ревізія, Управління придбало 150 крісел «Пілот»для концертних залів за ціною 997 грн за одиницю. Проте за експертним висновком Чернігівської регіональної торгово-промислової палати, вартість згаданого товару на час його постачання складала 513 грн. Внаслідок цієї операції бюджет міста зазнав збитків на 72 тис грн.

Варто зауважити, що цього порушення могло б і не бути. Якби тендерний комітет Управління під час свого засідання всупереч законодавству не допустив до участі в торгах «пов’язаних» осіб, тобто близьких родичів.

При проведенні торгів щодо придбання робіт з капітального ремонту фасаду та прилеглої території однієї з підвідомчих установ тендерний комітет Управління обрав переможцем учасника, який запропонував… найбільшу ціну. Це призвело до матеріальної шкоди бюджету на 51 тис грн.

А ось ще один яскравий «епізод» фінансово-господарської діяльності Управління.

За умовами договору, укладеного за процедурою торгів з ТОВ «Промтехбуд», останнє мало виготовити та встановити навколо підвідомчої установи Управління металеву огорожу вартістю 107 тис грн. Якщо вірити актам виконаних підрядних робіт, підписаних начальником Управління та директором установи, всі роботи виконані у грудні 2010 року. Проте контрольний обмір та інвентаризація показали, що огорожа й досі не встановлена, а добра половина її частин… зникла у невідомому напрямку. Збитки від розкрадання, нестачі і знищення матеріальних цінностей у цьому разі становили 83 тис грн.

Загалом у ході ревізії виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат, на загальну суму 262 тис грн.
Матеріали контрольного заходу передано до правоохоронних органів. До установи застосовані фінансові санкції у формі зупинення операцій з бюджетними коштами. А міському голові направлено листа з пропозицією розглянути питання щодо доцільності перебування керівника Управління на займаній посаді.

Прес-служба КРУ в Чернігівській області



Теги:Чернігівська міськрада, КРУ, тендер


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
А у Києві злочинні суди засудили звичайну українську родину до загибелі. 08.04.2010, суддя Зубков, незважаючи на те, що раніше сім’я Павлючеників виграла суд за квартиру, узаконив усі незаконні дії з боку іноземної фірми. Дмитро та його сім’я отримали рішення Шевченківського суду (на процесі якого не були присутніми) про виселення, і уже за три дні їхня квартира була вщент розгромлена правоохоронцями.
Через деякий час суддя був убитий, а Павлюченки за недоведеними доказами опинилися за гратами.
Захистимо їх!
avatar