реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Кримінальна справа на три мільйони гривень порушена

Проблема сплати податків надзвичайно актуальна, і основне завдання податкової міліції – забезпечити надходження коштів до державної скарбниці. Цьому сприятиме операція „Бюджет”, запроваджена з 9 квітня 2010 р.
Мета – детінізація економіки, зокрема, виявлення і припинення протиправної діяльності суб’єктів господарювання та ліквідація міжрегіональних схем ухилення від оподаткування, кримінальних схем зі створенням вигодоформуючих та вигодотранспортуючих суб’єктів господарювання; стягнення до бюджету недоотриманих з підприємств – вигодонабувачів сум податкових зобов’язань.

З початку операції за матеріалами перевірок щодо посадових осіб таких підприємств уже порушено 1 кримінальну справу за ч.3 ст.212 КК України. Сума становить 3,2 млн.грн.

Для протидії незаконному ввезенню товарів в Україну та їх подальшому обігу на внутрішньому ринку, виявлення та руйнування схем ухилення від оподаткування у цій сфері та мобілізації коштів до бюджету запроваджено також операцію „Щит”. У рамках цієї операції проведено 8 перевірок. Донараховано 108,1 тис. грн. Вилучено з незаконного обігу товарів підакцизної групи на суму 242,5 тис. грн.

Виявивши факти транспортування, реалізації або зберігання з метою реалізації товарів без наявності відповідних документів, працівники податкової міліції встановлюють походження цього товару. До прийняття процесуального рішення товарно – матеріальні цінності вилучаються з обігу.

Під час перевірок відпрацьовується ланцюг постачальників товарів щодо наявності підприємств з ознаками фіктивних та нікчемності угод з такими підприємствами. У разі відсутності документів, що підтверджують власника товару, податківцями запроваджується механізм щодо визнання таких товарів безхазяйним майном, що переходить у власність держави.

Податкова міліція як правоохоронний орган діє лише в рамках закону та наданих повноважень. Під пильну увагу податкової міліції потрапляють лише ті, хто умисно ухиляється від сплати податків та завдає значних збитків державі. Вони повинні пам’ятати, що податковий злочин не залишиться поза увагою і злочинці нестимуть покарання згідно з чинним законодавством.

Сергій Цирулевський, начальник відділення викриття злочинів в базових галузях економіки ДПІ у м. Чернігові




Теги:злочинці, операція Бюджет, кримінальна справа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar