реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Кравчук: "Хто віддав Януковичу Межигір'? Ющенко!"

Перший президент України Леонід Кравчук негативно ставиться до кортежів і багатих маєтків чиновників.
Про це він сказав в інтерв’ю журналу "Країна".

"Я, секретар ЦК, мав квартиру 54 квадратних метри. Не міг купити собі машину – навіть тоді, коли в мене були гроші. Одержував 675 карбованців. А Патон (президент Академії наук УРСР) – 1200. Хотів купити машину синові, то мусив стояти на черзі три роки", - розповів Кравчук.

Він додав, що коли став президентом, то його дружина їздила "Ладою", а в родини не було охорони.

"Це не те, що тепер: будь­-який лакей, що тільки дорвався до влади, їздить із мигалками й реанімаційними машинами. Я завжди кажу: якщо за тобою їде реанімаційна машина, залишайся вдома, на хріна тобі їхати на роботу?!", - сказав Кравчук.

"Тобто, про "Межигір'я" навіть мови не могло бути. Інше запитання: хто підписав Януковичу указ про "Межигір'я"? Ющенко. То хто винен: хто дозволив чи хто взяв?", - відзначив екс-президент.

Як відомо, у кортежі президента Віктора Януковича є швидка, а мешкає він у Межигір'ї.

Експрес online



Теги:Ющенко, Межигір'я, Кравчук, опозиція


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
«Перший президент України Леонід Кравчук негативно ставиться до кортежів і багатих маєтків чиновників».

«Негативно ставиться» - потому что завидует остальным президентам.
Но, зато он может гордиться тем, что он 1-й Президент Украины (независимой)!
А ещё он 1-й Президент Украины, давший своё «добро» на бесконтрольную «прихватизацию» народного добра – заводов, фабрик, Черноморского пароходства и т. д.
Это ему обязан народ Украины за потерю своих сбережений в Сбербанке СССР (!) –
8 декабря 1991 года подписал с Ельциным и Шушкевичем Беловежские соглашения о прекращении существования СССР, а вот как вернуть народу его СБЕРЕЖЕНИЯ – забыл!
В 2005 году Кравчук заявил, что если бы он знал, что будет происходить на Украине впоследствии, то скорее бы дал ОТРУБИТЬ себе руку, чем подписать Беловежское соглашение.
Но через пять лет он поменял своё мнение об этом соглашении. В 2010 году Л. М. Кравчук пояснил, что никогда НЕ СОЖАЛЕЛ о подписании беловежского документа.
Вот и верь после этого людям!
avatar
2
Тепер у всьому винен Ющенко. Колись, у 90-их роках, у всьому звинувачували РУХ
avatar
3
Интересно, чем это комментарий пана Бориса не понравился пану Василю, что он его удалил?
А говорили, что "Сиверщина" - независимая газета! cry
avatar
4
Дуже прикро, коли колишні великого гатунку політики у нашій країні, зійшовши з місця виконання своєї місії, починають щось коментувати чи аналізувати. Що тут можна сказати? Не час. Адже це не у країні зі сталою демократією, а так і з відповідним менталітетом головних дійових осіб.Бо так виходить, що приправши речі зі свого кабінету, як показує життя, та ж сама особа знов мріє всілякими варіантами піднятися до найвищого місця. Особливо це стосується президентів. Здавалось би:закінчив свій термін, все!Йди на відпочинок і тихенько працюй на онуків, правнуків, на те "село", де твоя державна дача. Так ні,все по-іншому виходить. І той же шановний Леонід Макарович спробував походити по блокам "не Такам" та партійках. А тепер ось і Віктор Андрійович якусь власну тактику мріє ще раз випробувати після блискучої поразки 2011.Що тут сказати?
Ось тому з паном Тарасом погоджуюся на всі 100, чого не виходить з паном Сергієм, бо звучить лукаво. Та й паралелі не зовсім доречні. Ну хіба що для того, що нехай буде!? Адже добре відомо, що РУХ на ту пору звинувачували саме так, як пише автор коментаря , бувші райкомівці, комсомольські ватажки та вся українофобська брудота. Натомість сьогодні на адресу "вождя " Памаранчевої революції недобре слово потужно лунає від тих, хто привів його на Говерлу, щоб у наступному довести до БАНКОВОЇ! Не часто таке зустрічаємо за новітньої історії, але факт!
avatar