реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Краще білий дим у Ватикані, ніж білий прапор в Україні

До Папи Франциска більше не має питань. Він визначився у московсько-українській війні. Відтепер у нікого не має сумнівів, що він на боці рашки і закликає Україну до капітуляції.

При цьому Франциск, на мою думку, дуже добре усвідомлює, що «білий прапор» для України означає знищення української нації і держави шляхом кривавого терору, до якого вдасться РФ передусім щодо мирного населення України.Що ж, Бог йому суддя.

У цій ситуації більше не може бездіяти Українська держава. На часі відкликання посла України із Ватикану у зв’язку із антиукраїнськими заявами Франциска. Більше не можна вдавати, що все «ок», або що Франциск «недостатньо поінформований».

Наразі не позаздриш українським римо-католикам і греко-католикам, які у свій більшості підтримують Україну, а не очільника своєї Церкви. Особливо не позаздриш вірним УГКЦ, яка свою відданість Апостольській столиці довела стражданнями і смертями у московських концтаборах.

І тут своє слово мав би передусім сказати провід УГКЦ . Уже не вистачає пояснень на зразок: Франциск нас слухає, або Папа молиться за українців( сумніваюся, скоріше молиться за путіна).

УГКЦ отримала історичний шанс проголосити власний патріархат, а отже незалежність від Риму, про який так мріяв блаженніший Йосиф Сліпий. Коли, якщо не зараз?

Українці платять надто високу ціну у цій війні, а отже влада і Церква мають діяти відважно і рішуче як наші воїни.

Богдан ЧЕРВАК

Читали чергову заяву Папи римського Бергольо? Певно, погані діла в московитів, якщо так прямо агентура волає...
Зрештою, вкотре повторимо: Москва нам не мати, але й Рим нам не батько! Правда ж, греко-католики?

Василь ЧЕПУРНИЙ

Гарна новина. Русня кидає на амбразуру останні резерви. Папа - це агентурна "ядерка". З їх особливо цінної агентури, залишився тільки Трамп. Висновок - кремляді розуміють, що без перемирʼя, вони видихаються і ніякого "перелому" нема і не буде.

Є управа і на їхнього "Трампушу" - це лоббі амерського ВПК у Конгресі. Хто ж відмовиться від кількох десятків ярдів дол., які мають у вигляді готової зброї поїхати в Україну, і терміново, невідкладно. Пропруть. Ще і Нікі Хейлі розіграють третім, незалежним кандидатом на вибори. Така можливість є. А жінки - Президента у США ще не було...

Костянтин ІВАНОВ



Теги:Богдан Червак, Папа Римський, широка війна, агенти Москви, УГКЦ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar