реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Країни - сусіди і дальні родичі

Україна - мама.

Польща - брат, з яким трохи в дитинстві чубився, але завжди з тобою, якщо старші хлопці в школі пробують забрати гроші.

Естонія, Латвія і Литва - сестри. Хоч з братом і більше часу проводищ, але саме з сестрами ніжна любов і підтримка.

США - заможний, добрий дід.

Британія - трохи дивакуватий безшабашний дятько, який рідко буває в гостях, десь то воює, то крутить бізнес, але коли навідується, то тихенько тикає солідні гроші, а часом може дати і папіроску попробувати, і віскаря пригубити (поки дорослі не бачать).

Канада - тітка в Канаді. Рідко бачимося, але посилки шле до всіх свят.

Росія - вічно п'яний і буйний сусід, відсидів кілька ходок, постійно свариться за межу між нашими хатами, за грушки, які з його груші падають з нашої сторони паркану, чиї кури лізуть в наш город і розгрібають розсаду. І не бідний, колись на сєвєрі працював, добре заробляв, навіть пенсію від них оформив і кожен місяць получає, але кожен раз як запросять на сімейне свято, то поцупить чи то мамине любиме кольцо, то насоса до татового ровера.

Угорщина - корєш сусіда. Вроді і не алкаш, але завжди стоїть на шухєрі чи підгавкує, коли сусід іде щось вкрасти чи лізе в бійку.

Індія - базарниця, яка не гидує купувати в сусіда крадені речі на 40% нижче реальної ціни. Каже, що бідна, сусід завжди до неї був добрий, ну і скидка...

Китай - відсидів кілька ходок з сусідом, плюс намотав строк на реальній каторзі. Після того подався в буддизм, зав'язав з дурманом, і обіцяв стати заможним. Почав важко працювати з раннього ранку до пізньої ночі, спершу самі чорні низькооплачувані роботи, але пізніше пішов і в торгівлю, і в інженерію і непогано справляється, розкрутився, продає свій товар по всьому світу. Коли був співкамерником сусіда, чув, що той якісь мутні рекетирні схеми крутив і до цих пір має повний підвал зброї. Постійно думає здати сусіда мєнтам і забрати його запущену ділянку собі під город і цех, але боїться, що якщо сусіда прикриють, його байстрюки познаходять ту зброю, почнуть стріляти один одного, що вся вулиця буде здригатися. Краще хай сам догниває.

Ізраїль - був в школі скрипач-ботанік, якого всі били. Пішов на бокс, запустив кілька успішних бізнесів, заробив купу грошей, найняв охорону, тепер його всі бояться зачепити. Часом думає, що можна було помогти нам присадити сусіда-рецидивіста, але пам*ятає, як колись більші били, то зараз себе образити не дасть, але і не хоче провокувати дурнів лишній раз. Своїх буйних сусідів вистачає.

Фінляндія, Японія, Грузія, Молдова: інші люди на вулиці, в яких сусід теж регулярно щось краде і пересовує межу. Але бояться сваритися з сусідом, як би чого не вийшло.

Білорусь - мамина близька подруга. Дружили ще з садіка, разом в школі вчилися, один інстітут закінчували. Але в лічном планє якось не склалося, та і стала фактично цивільною дружиною сусіда. Офіційно шлюб не оформили, але сожительствують. З того часу з мамою майже не розмовляє, хоч мама їй постійно через вайбер шле смішні картінки і вітає з днем народження.

Чечня - бувша дружина сусіда. Бив її сильно. Кажуть, трохи на тому грунті помішалася, на карате пішла, зла і агресивна стала. Говорити добре не може, дон-дон.

Словакія, Чехія: двоюрідні брат і сестра. Колись на літні канікули в гості їздили. Зараз бачимся рідко, але часом лайкаємо один-одного на Фейсбуку і шлем маленькі подарунки до свят.

Туреччина - мєсний колишній участковий, пізніше гаїшник. Дурнуватий і неприємний дядько, часом навіть відкрито корумпований. Але в принципі часом і відстоює правопорядок. Хоч сам швидкість постійно перевищує, але і правопорушників часом ловить. Коли сусід бухне і п'яний за рульом, то може і штраф виписати, і навіть допоміг лєжачого поліцейського на нашій вулиці оформити, щоб сусід не ганяв, де діти граються. Такий собі - краще від нього подалі, але варто дружити, часом і допомогти може.

Франція, Німеччина і Італія - заможні тітки, які втім ніколи навіть цукорка дітям не привезуть, коли приїздять в гості. Кілька років тому були на сімейному святі, то полізли в ліжко з сусідом, і поодинці, і всі разом. Кажуть, сусід то всьо навіть на відєо записав. То все якось вилізло, то мало до розводу з їх чоловіками не дійшло. Врешті-решт, якось там в себе зам'яли то все і живуть зі своїми чоловіками далі, але з того часу люто ненавидять маму і тата, бо то саме до мами і тата в гості їздили, коли з сусідом скочили у гречку і бізнес замутили, а отже мама і тато винні (а не самі чи сусід, якого втім ненавидять теж, та і побоюються, щоб ті відєо не повилазили).

Ще кажуть, сусід підбив тітку з з Німеччині від нього гєрбалайф продавати. Вона погодилась, думала зараз бізнес закрутить, але їй там не дали якусь ліцензію, то вона в результаті лишилися з кладовками забитими тими сусідськіми гєрбалайфами, які помалу їсть моль і неясно неясно куди його діти.

Опозиція в США - сварлива друга дружина діда. Баба дуже нас любила і завжди підтримувала. Але дід кинув її, поміняв на якусь руду свєтску львіцу в 2016. Баба померла в 2018. Як пізніше виявилося, та руда нова дружина з сусідом того трохи. Ніхто точно не знає, що між ними було, але кожен раз, коли дід шле посилку внукам, то нова дружина кричить, що то задорого.

Тато - тероборона. Працює все життя. Викладає в місцевому ВУЗі, трохи ФОПом заробляє, трохи городи садить. Але коли сусід лізе в город, кидає роботу, бере биту і йде битися, навіть якщо сусід з пістолєтом.
Нічого не наплутав? Нікого не забув?
_____________________
Навіяно мемами в інтернетах і доповнено мною

Василь ТАРАС



Теги:сусіди України, широка війна, Україна - Польща, Україна - Ізраїль, Україна- США


Читайте також



Коментарі (0)
avatar