реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Козелець - місто сміття. Фотозвіт

Доброю традицією вважається свято оберігати все те, що створено матінкою-природою. Воно є недоторканим, оберігається розумом і культурою людини.
Та чи всі це розуміють? Але робиться в цьому напрямку дуже багато.
Інспекторським складом Держекоінспекції в Чернігівській області проведено обстеження території смт Козелець.
Побачене вразило. Все, що мало б оберігатися - знищується, засмічується і звичайно ж назавжди втрачається.
В місті панує повний безлад. Кругом розміщуються несанкціоновані смітники. Зокрема, гори сміття виявлені по вул. Чапаєва, біля траси Київ – Санкт-Петербург, площею біля 40 м2 та в кар’єрі навпроти колишнього заводу продтоварів, площею біля 500 м2. Розміри цих несанкціонованих сміттєзвалищ говорять самі за себе – сюди сміття звозиться не один день. Тобто селищна рада не проводить ніяких робіт по впорядкуванню території взагалі. Не забезпечено організацію дієвої системи збирання і видалення побутових відходів. В селищі не помічено жодного контейнера для тимчасового зберігання побутових відходів, не обладнано жодної ділянки для їх розміщення.
Відвідали інспектори також сміттєзвалище, розташоване на відстані 5 км
від смт Козелець, яке селищна рада використовує для видалення побутових відходів. Попри те, що дане сміттєзвалище використовується з 1980-го року, воно і досі вважається стихійним і несанкціонованим.
Сміттєзвалище не впорядковане, відсутній контроль за розміщенням відходів та станом об’єкту видалення, присипка шаром ґрунту не проводиться.
На момент перевірки, зі слів селищного голови, Козелецькою селищною радою ведеться робота по оформленню документації на право власності земельної ділянки під сміттєзвалище.
Біля будинку № 73 по вул. Комсомольській в районному центрі комунальні стоки витікають на при будинкову територію, які, зі слів жителів цього будинку, течуть постійно.
Як з’ясувалося, ці двоповерхові будинки не каналізовані і водовідведення проводиться до вигрібу, вчасне вивезення стічних вод з накопичувачів не забезпечується.
Все це погіршує екологію, становить небезпеку для довкілля та здоров’я населення прилеглої території.
З боку місцевої влади грубо порушуються Закони України “Про місцеве самоврядування” та “Про охорону навколишнього природного середовища”.
Виконуючи свої службові обов’язки працівниками Держекоінспекції в Чернігівській області надано припис селищному голові щодо термінового наведення порядку на території селища та ліквідувати несанкціоновані сміттєзвалища з подальшим суворим контролем за його виконанням.
Природа щедра, але ставитися до неї потрібно з розумом.
І щоб прийдешнє покоління раділо, дивлячись на природну красу, дякувало нам за нашу турботу про її збереження, потрібно якнайбільше створювати нових парків, садів, зелених зон, а не створювати суцільні сміттєзвалища.

Держекоінспекція
в Чернігівській області









Коментарі (1)
avatar
1
В мене дідусь проживає с. Лихолітки Козелецького району, що ж це таке там робиться!? Чому це й досі не вирішили? У нас біля дому звалище влаштували...ходили, заяву писали, так і не прибрали, потім звернулися до "зелених", вони зараз, як ніколи працюють...приїхали прибрали!! Чого в Козельці мовчать??? Чи на місцевих сподіваються? Доречі, хто з Козельця, подзвоніть 8-800-50-777-90, це ми сюди дзвонили! Мають допомогти!
avatar