реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Козацький хрест на пошану першого голови Руху

Сьогодні вшановано першого голову краєвого Народного Руху, почесного громадянина Чернігова, державного і громадського діяча Валерія Сарану відкриттям на його могилі козацького хреста.

Заупокійну літію та освячення хреста здійснив настоятель храму святих князя Михайла і боярина Федора митрофорний протоієрей Олег Сіренко. Вшанувати покійного прийшли його соратники, друзі, студенти, що якраз у ці дні відзначали ювілей юридичного технікуму, де тривалий час викладав В.Ю. Сарана.

"За його заповітом на могилі встановлено козацький хрест, адже він не тільки родом з козацького краю, але й очолити Народний Рух у час зламу системи - це також козацький чин" - говорив заступник голови обласної організації Народного Руху Василь Чепурний. Про людяність покійного, його віру в Україну згадував депутат обласної ради Василь Леоненко. "Заходячи на кладовище, де похована його матір, - згадував студент Валерія Сарани Анатолій Науменко, - він не те що черевики, а й навіть шкарпетки знімав".

Вся могила оздоблена світлим кольором, козацький хрест та камінь виготовлені зі світлого каменю "покостовка". Бо й сам Валерій Юрійович був світлою людиною. На камені - фото усміхненого Сарани та його слова, які він заповідав написати: "Світ ловив мене та я виривався...". На флагштоці - наш прапор. Автор проекту, узгодженого з родиною - Олександр Сердюк, за що провід обласної організації НРУ висловлює йому щиру подяку.

Всі присутні стихійно на завершення відкриття пам'ятника заспівали Гімн "Ще не вмерла Україна".

Прес- служба обласної організації Народного Руху.






Теги:почесні громадяни Чернігова, Чернігівський Рух, Яцево, НРУ, Валерій Сарана


Читайте також



Коментарі (0)
avatar