реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Корова на льоду…

Драматичний випадок стався у Сосниці пару тижнів тому. Того дня молодий сосничанин Ігор Пунько вигулював свого собаку біля Убеді . — Пішов просто погуляти з собакою на природі, — розповідає 24-річний Ігор. — Я живу біля церкви на Покрові, там якраз протікає Убідь. Дивлюся: чиясь корова забрела прямо в річку, проломивши лід. А біля неї — собака. Я одразу побіг додому, одягнув рибальський костюм, позвав батька , і ми пішли рятувати тварину . А мама почала телефонувати різним людям , питати, чия то може бути корова. Ще ми подзвонили на радіо, попросили повідомити, що знайшлась корова.

Легким процес визволення корови з кригового полону не був .
— Важко було її витягувати , бо вона забрела далеко, а назад вертатись ніяк не хотіла, — веде далі Ігор. — Ще нам дуже заважав собака, який енергійно гавкав. Виявилося, що ц е собака з того ж обійстя, що й корова. Б ачте, яка в них дружба: пес охороняв корову до останнього. Потім я вже кріпко зав’язав на тварині мотузку, і тоді ми потягли її до берега. Чому я вирішив рятувати худобу? Бо знаю, що значить корова у сім’ї. І спокійно дивитись, як вона гине, ми не змогли. Після того, як ми її витягли, батько ще дві години ходив за нею вулицями, думали, сама додому піде. Не пішла .

А власниця корови Валентина Крючкова й не думала, що таке може статися з їхньою твариною. Хвіртка у двір залишилась відчиненою тому, що син господарки прочищав сніг з і стежки, а тоді телефонний дзвінок змусив його відволіктись. К орова й скористалась цим — вийшла з двору.

Господарі шукали Розу, але знайшли вже після того, як по радіо оголосили, що її врятували. В ласни ки корови прокоментували вчинок Ігоря як рідкісний і благородний. « Хлопець дуже скромний, вдався до подвигу не для власної вигоди . Ігор навідріз відмовився від будь-якої винагороди » , — дякують йому.

Сосницька газета «Час»




Теги:час, Сосниця, Пригода, Убідь, на льоду, Корова


Читайте також



Коментарі (0)
avatar