реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Корюківка звільнилася від московської церкви

Сьогодні головний храм Корюківки Вознесенський переходить до української Церкви фактично. Після довгої судової тяганини у реєстраційні документи внесені відповідні зміни і настоятель о. Володимир Шемендюк проводить перше богослужіння українською мовою і за Україну.

Загальні збори, на яких було проголосоване рішення про перехід до ПЦУ, пройшли півтора року тому, підписи були також зібрані, але священник московської церкви Олександр Дем'яненко робив усе, щоб затягнути чи зірвати справедливість. Проте, як повідомив о. Євген Орда, парафія ПЦУ вже зайшла у храм і відтепер у ньому звучатиме молитва за Україну, а не за московитів та їх біснуватого патріарха Кіріла Гундяява.

Подумалося: як багато може одна людина, якщо вона правильно налаштована і має не тільки думку правильну, але й дію. Адже ініціаторкою переходу, який здавався немислимим, стала журналістка родом з Корюківки Альона Макаренко. Вона зібрала підписи і домоглася загальних зборів. Суди тяглися довго, але - нарешті!

Корюківка стала другим містом Чернігівщини, після Батурина, у якому нема жодного храму московського патріархату. Вітаємо!

Василь ЧЕПУРНИЙ

PS Як повідомив о. Євген Орда, біля двох десятків прихильників московської церкви увечері вчора спробували напасти на о.Володмира, але від співу Гімну України розбіглися, як таргани...



Теги:Корюківка, Чернігівська єпархія, Альона Макаренко, перехід парафій


Читайте також



Коментарі (0)
avatar