реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Коридор для сепаратистів

На Донбасі – відносне затишшя. Його спровокували заяви Президента України Петра Порошенка про припинення вогню до кінця тижня, підтримані вірнопідданими заявами міністра оборони Михайла Коваля (військовому міністру не годилося б виголошувати пацифістські речі!).

В інавгураційній промові Петро Порошенко повідомив головну пропозицію по припиненню вогню: створення коридорів для виведення російських терористів.

Якщо це станеться, план Порошенка матиме не подвійне, а потрійне значення.

По-перше, цей «ісход» російських бойовиків покаже ще раз наочно всьому світові (а охочих познімати буде хоч греблю гати) – хто ж організатор тероризму і бандитизму на сході Україні. Адже повертатимуться бойовики додому, в Росію. І певно, не один учасник «ісходу» буде мимоволі прокручувати в голові пісеньку про Путіна з непристойним визначенням великого Пу.

По- друге, а чи треба оці всі бойовики Росії? Маємо вже досвід, коли одну групу, відправлену Гіркіним зі Слов’янська, обстріляли російські прикордонники. Привчених до війни російських дядьків і в Росії не треба. Якщо їх і впустять на територію Росії, то не ордени дадуть, а жорсткий контроль, до концтаборів включно. Ну, добре - фільтраційних.. Відповідно – ці орли, почувши запах крові і грошей, рано чи пізно вибухнуть. Проти кого буде їх бунт – спрогнозувати не важко.

Щоправда, щоб їх погасити, точніше кажучи – повбивати, Путін може направити їх в інші російські гарячі точки, якими стали вже не тільки Чечня, але й Інгушетія, Дагестан, на черзі – Карачаєво- Черкесія, Ставропольський край.

Ну, і при цьому може хтось таки оцінить і 17 років створення державного кордону великим генералом Литвином, останній фокус якого є просто державною зрадою – прикордонники залишили кілька пропускних пунктів на кордоні з Росією. Не укріпили і закрили для проїзду та проходу, чого вимагає вся суспільність, а просто замкнули на замочки приміщення КПП та й пішли собі в ліси чи в поля. Природньо, що отетерілі російські казакі не могли проминути таку нагоду і стали самі займатися пропуском. Скільки втратив чи заробив при цьому генерал Литвин - поки що не відомо. Наразі генерал Литвин став основоположником прикордонної служби ЛНР та ДНР, які за визначенням Генпрокуратури, є терористичними організаціями.

Для Чернігівщини всі ці коридори надзвичайно важливі, бо ж і в нас кордон з Росією. І ми аж ніяк не хочемо повторення Донбасу….

Ага, ще одне - якщо план Порошенка не буде прийнятий - то на черзі знищення російських терористів, благо, наші Нацгвардія, армія та добровольці вже навчилися воювати.


Василь ЧЕПУРНИЙ.



Теги:кордон, генерал Литвин, Сепаратизм, план Порошенка, російська агресія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar