реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Корейці - під одним прапором...

Російські вболівальники нарешті придумали, під яким прапором виступатимуть їхні улюбленці на зимовій Олімпіаді-2018 у південнокорейському Пхенчхані.

(Виступати під прапором РФ Міжнародний олімпійський комітет росіянам заборонив, це покарання за державну допінгову програму в РФ). Як повідомила інформагенція “Новости”, російські вболівальники запропонували своїй збірній прапор і гімн... СРСР. Із гімном, кажуть, узагалі ніяких проблем немає, бо ж музика - та сама, що в гімну Росії...

Не думаю, що МОК погодиться на цей ідіотизм. (Якби дозволив росіянам виступати у Пхенчхані з радянською символікою, то зимову Олімпіаду в Південній Кореї, не виключено, бойкотувала би не одна збірна). Хоча, хтозна? Президент МОК, німець Томас Бах, налаштований до Кремля загалом прихильно. Саме тому, переконаний Джим Волден, адвокат екс-співробітника російського відділення WADA Григорія Родченкова, МОК відреагував на російську державну допінгову програму досить м’яко.

Родченков, нагадаємо, після зимової Олімпіади-2014 у Сочі виїхав до США (боявся за своє життя, бо кілька його колег, які також багато знали, раптово померли). Документи, надані Родченковим, переконливо довели: під час Ігор у Сочі росіяни фальсифікували допінг-проби своїх спортсменів. МОК був змушений відреагувати на розслідування Всесвітньої антидопінгової агенції (WADA): багатьох російських олімпійців довічно дискваліфікували, а збірній РФ заборонили брати участь в зимовій Олімпіаді під російським прапором. Утім, “чисті” російські спортсмени все-таки зможуть виступити у Пхенчхані, тільки під олімпійським прапором і у формі з написом “Олімпійський атлет із Росії”.

На думку Волдена, компроміс, на який пішов МОК, був гнилим. За словами адвоката Родченкова, матеріали, які зібрав його підзахисний, доводять: на рівні збірних у Росії “чистих” спортсменів узагалі немає, а відтак у Пхенчхані, попри всі зусилля WADA, чесні атлети знову змагатимуться з нечесними. “Аби не було жодних сумнівів у політичному характері рішень, прийнятих МОК, згадаймо, що він наклав багаторічну й повну дискваліфікацію на Кувейт, - заявив Волден. - А провина цієї країни була менш серйозною, ніж злочини Росії. Томас Бах так і не зрозумів, що справа не в Родченкові, не в Путіні, навіть не в російських спортсменах, а в олімпійських ідеалах. Якщо вони відкинуті або зіпсуті, то вони мертві. А Олімпіада стає серією дешевих карнавальних ігор”.

Може, пану Баху буде цікаво: днями відразу 36 легкоатлетів знялися з чемпіонату Сибірського федерального округу РФ із легкої атлетики в приміщеннях, який відбувався в Іркутську, - після того, як дізналися про приїзд допінг-офіцерів. І це при тому, що російські легкоатлети не брали участі в Олімпіаді-2016 у Ріо-де-Жанейро саме через “паливо” на допінгу. Сумнівно, щоб у зимових видах спорту ситуація була принципово іншою...

P. S. На офіційному відкритті зимової Олімпіади в Пхенчхані збірні Південної Кореї і КНДР пройдуть під одним прапором. За попередньою домовленістю, на ньому буде зображено територію Корейського півострова, без кордону між двома державами.

Аскольд ЄРЬОМІН Високий замок



Теги:зимова олімпіада, олімпійська збірна, Корея


Читайте також



Коментарі (0)
avatar