реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Контрабандний одяг на 10 мільйонів!

Вартість контрабандного одягу та взуття, що переміщувались під виглядом клею в одній з трьох вантажівок, що були затримані співробітниками Чернігівської митниці на українсько-російському кордоні у серпні поточного року, перевищила 10 мільйонів гривень

Як уже повідомлялось раніше у серпні поточного року співробітниками Чернігівської митниці у ході реалізації аналітичних напрацювань разом з прикордонниками було перекрито канал контрабандного переміщення через кордон товарів широкого вжитку у дуже великих обсягах.

16 серпня до зони митного контролю пункту пропуску «Сеньківка» на українсько-російському кордоні заїхали один за одним три вантажні автомобілі DAF з вантажем сухого клею для плитки «Момент». Автомобілі рухались у напрямку з України до Російської Федерації. Під час митного огляду автомобілів та напівпричепів було виявлено пошкодження пломбувального тросу, що розташований вздовж напівпричепу, опечатаний митним забезпеченням і перешкоджає вільному доступу до вантажу. Отже, вантаж був ніби-то опечатаний, але на усіх трьох напівпричепах виявили пошкодження (попередній переріз) тросів. Пошкоджені відрізки тросу зловмисники з'єднали за допомогою шурупів та розташували так, щоб утруднити до них доступ. Коли у пункті пропуску відкрили напівпричепи, побачили, що вони вщент заповнені величезними пакунками. Вже після відкриття перших пакунків, стало зрозуміло, що замість сухого клею через кордон намагаються перемістити одяг та взуття в широкому асортименті.

Автомобілі з вантажем були доставлені до Чернігова, де й здійснювалась подальша перевірка разом з представниками Управління Служби безпеки України у Чернігівській області та Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України у Чернігівській області.

Встановити точну кількість товару, що знаходився в автомобілях, співробітники митниці змогли тільки після повного розвантаження автомобілів на склад. На даний час вже завершена перевірка по одному з трьох затриманих автомобілів. У напівпричепі автомобіля ДАФ знаходилось 412 вантажних місць різного розміру, що важили у середньому 60-70 кілограмів. У кожному з них знаходився широкий асортимент різноманітних розмірів чоловічого, жіночого та дитячого одягу та взуття осіннього та зимового асортименту. Встановлено, що країна походження товарів - Туреччина. Загальна кількість товарів у цьому автомобілі становить понад 82 тисячі одиниць, а вартість, за попередньою оцінкою, перевищує 10 мільйонів гривень. По двох інших автомобілях ситуація майже аналогічна, але доки триває перевірка. По завершенні співробітниками митниці усіх необхідних дій, буде вирішуватись питання про порушення кримінальної справи.

Прес-служба Чернігівської митниці




Теги:Контрабанда, СБУ, Туреччина


Читайте також



Коментарі (0)
avatar