реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Контрабандне авто

Чернігівською митницею порушено кримінальну справу за фактом замаху на контрабанду автомобіля вартістю близько 750 тисяч гривень.
4 січня 2011 року начальником Чернігівської митниці порушено кримінальну справу за фактом замаху на контрабанду автомобіля «Bentley Continental» вартістю близько 750 тисяч гривень за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 201 КК України.

Як повідомлялось раніше, 14 грудня 2010 року у пункті пропуску «Нові Яриловичі» співробітники Чернігівської митниці затримали автомобіль «Bentley Continental» 2009 року випуску при спробі його незаконного вивезення за межі України. Керував автомобілем громадянин Республіки Білорусь, який згідно наданих до митного контролю документів, придбав його у Києві 25 листопада цього року. Підозру митників викликав договір купівлі-продажу автомобіля, засвідчений приватним нотаріусом. Попередньою перевіркою було встановлено, що нотаріус, який ніби-то оформив документ, насправді не має жодного відношення до даної операції. За даним фактом співробітниками митниці було складено протокол про порушення митних правил за ознаками статті 352 Митного кодексу України, автомобіль затримали та доставили до Чернігова.

Проведеною перевіркою, до якої були залучені відповідні фахівці, підтверджено факт замаху на переміщення автомобіля «Bentley Continental» через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, вчиненим шляхом переміщення автомобіля зі зміненими ідентифікаційними ознаками, а саме, іншим номером кузова, та подання митному органу в якості підстави для переміщення підроблених документів.

Прес-служба Чернігівської митниці




Теги:митниця, автомобіль, контрабанжа


Читайте також



Коментарі (5)
avatar
1
... 4 ГРУДНЯ 2011 року начальником Чернігівської митниці порушено кримінальну справу... Таможня! На дворе январь 2011 года! Даешь "пятилетку за два дня" ?!
avatar
2
Дякую за уважність! Виправила дату на січень, але ж не знаю, чи правильно, бо це офіційна розсилка митниці... З Різдвом!
avatar
3
А може бути як варіант 4 грудня 2010 biggrin
avatar
4
О! Я вгадала правильно! Щойно митниця надіслала правильний варіант з виправленою датою:

"Приношу вибачення, що у прес-релізі від 05.01.11 вих. №01/42 я зробила прикру помилку в даті порушення кримінальної справи.
Замість 04 січня 2011 року написала 04 грудня 2011 року.
Якщо можна, будь ласка, внесіть виправлення.
З повагою Світлана Стрижак
."

avatar
5
biggrin
avatar