реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Конкурс. Краща медсестра

Перемогу в обласному конкурсі «Краща медсестра» здобула палатна медсестра 2-го відділення Чернігівської обласної психоневрологічної лікарні Мирослава Откидач.
Мирослава Откидач (на фото) працює в Чернігівській психоневрологічній лікарні четвертий рік. Обслуговує пацієнтів реабілітаційного відділення, де лікуються хронічно хворі жінки із психічними розладами. Робота там важка, проте в молодої дівчини вистачає терпіння і мужності на її виконання, і вона не скаржиться.
«Коли я тільки прийшла туди працювати, то спочатку було не те, що страшно, але якось незвично, — розповідає Мирослава. — А зараз мені навіть подобається. Наші пацієнти — це люди, які потребують значної уваги і терпіння. І тому ми поводимося з ними ласкаво і тепло, як із дітьми, уважно ставимось до всіх їхніх побажань».
Мирослава Откидач родом із села Карпилівка Срібнянського району. Після закінчення Прилуцького медичного училища вона три роки відпрацювала дільничною медсестрою в поліклініці Щорської районної лікарні. Паралельно заочно навчалася на біологічному факультеті Чернігівського педуніверситету ім. Т.Г. Шевченка, і ось нещодавно отримала диплом про вищу освіту. Це, сподівається дівчина, розширить її можливості професійного і кар’єрного зростання в медичній сфері.
Участь у професійному конкурсі для Мирослави — справа звична. Адже за плечима вже внутрішньолікарняні змагання у Щорській ЦРЛ (І місце) та Чернігівській психоневрологічній лікарні (ІІІ місце). Тобто досвід є. До обласного конкурсу дівчина готувалася надзвичайно ретельно, і допомагали їй у цьому всі, хто був поряд, — мама, заввідділенням, головна та старша медсестри, інші співробітники. Та й самій Мирославі довелося попосидіти за підручниками. Адже конкурс — це той же іспит: складаються професійні тести, демонструються практичні навички і досвід санітарно-просвітницької роботи.
— На останньому етапі нам потрібно було провести бесіду з хворими або близькими їм людьми. Я вибрала нашу психоневрологічну тематику і говорила про те, як сім’я має ставитись до психічнохворого родича. Можливо, саме це журі й сподобалось. А може, я щось краще знала, врешті-решт мені, може, просто пощастило. Адже всі дівчатка були дуже сильні, — розмірковує Мирослава.
Колектив психоневрологічної лікарні дуже радий за свою співробітницю і щиро вітає її з перемогою. Крім того, збирає групу підтримки, яка поїде вболівати за неї на Вінничину. Саме там, на базі санаторію «Хмільник» із 30 вересня по 3 жовтня проходитиме всеукраїнський професійний конкурс «Краща медсестра», де Мирослава, сподіваємось, гідно представить нашу славну Чернігівщину.

Наталія ПОТАПЧУК




Теги:Конкурс, переможець, медсестра, Краща


Читайте також



Коментарі (0)
avatar