реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Кому заважає Перун?

Я --православний християнин. До того ж, переконаний, а не тільки "пасочки посвятить, яблучка до Спаса" (це якраз більше елементи не віри, а обряду, до речі, язичницького). І я категорично проти знесення ідола Перуна в Києві.

Його встановили прихильники т.зв. рідної української віри -- так званої, бо ні обряд язичників, ні форми віри не збереглися. А те, що зараз зветься РУНвірою -- дуже свіжа видумка, що позбавлена стійкої традиції. Без традиції ж будь-яка релігійна структура є не більше, ніж сектою.

Але люди сприймають це у пошуках своєї власної ідентичності -- нехай. Пригадується як колись йшов пустелею великий Макарій і його учень, що був значно попереду, зустрів язичника та побив його. Макарій же, надійшовши, допоміг іншовірцю. Той і питає: "Чого ж ти зробив не так, як твій учень?". Макарій відповів, що віра у нього ще слаба...

Прихильники рідновірства не знають Євангелія, не вміють його прочитувати -- зациклились, наприклад, на неграмотному твердженні, що Ісус Христос -- єврейський цар. Таж то його так обізвав Понтій Пилат на хресті розп'яття, що в ті часи було символом ганьби. А звали Христа за життя галілеянином. Галілея ж завойована Іудеєю за 140 років до народження Ісуса. Українців в часи СРСР за кордонами також називали русскіми, але ж ми за 300 років ними не стали. А почитайте, як називав Христос іудеїв дітьми Диявола! Зрештою, якби Христос був їхнім, то вже б євреї всього світу визнали Його за свого -- натомість попробуйте раввину сказати про Христа щось добре...

Зрештою, й родовід Христа доводиться до Йосипа -- таки названого батька.

Шестиметрового Перуна вагою 2,5 тони вночі знесли за участі спецпідрозділу "Беркут". Місцеві мешканці припускають, що до знесення ідола причетні священники УПЦ МП. Адже московська церква хоче на Старокиївській горі, що була центром Русі, збудувати монастир.

Та й хіба у нас уже позносили ідолів, що стоять на крові -- Лєніна, його поплічників? Та й ревнителям канонічного православія чи не варто б зайнятися сектою Аделаджі, яка під виглядом християнства робить набагато більш язичницькі речі, ніж секта рідновірів. Але ні -- за тим негром стоять куплені ним депутати, інші владці -- їх московська церква побоюється.

Тож лишіть Перуна у спокої! Краще будуйте храм у Московії -- їх там так мало на ті величезні території, і так мало у них людей!

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:родовід Христа, перун, Аделаджа, рідновіри, українське православіє


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
Ти такий православний, як перун Ісус Христос.
avatar
2
Виявляється, що  не треба ні рішень судів чи дій  виконавчої служби щоб знести незаконно встановленого Перуна, який ні кому не заважав. А от очистити територію Національного заповіднику "Чернігів стародавній" біля Катерининської церкви від незаконно встановленого "постоялого двора Лєдового" влада не може вже сім років.
Ось вам і відповідь кому заважав Перун.
avatar
3
Знесення мало законні підстави, на відміну від установлення. Чому б віруючим не дотримуватися законів? Адже утисків їх віри нема. А так ще одна конфліктна ситуація. Віра без знання безсила.
avatar
4
История имеет циклический курс... Вот опять прошлое и возвращается...
avatar