реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Комітет опору розширюється

Пройшло друге засідання Чернігівського комітету опору диктатурі. На цій зустрічі під загальною заявою про створення Комітету підписалися представники Української народної партії та громадської організації «Жінки Батьківщини», таким чином сьогодні Комітет складається з 11 політичних партій та 4 громадських організацій.

Серед присутніх був обраний виконавчий орган Комітету опору диктатурі – Виконавчий секретаріат. Шляхом голосування до нього ввійшли представники ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», Українська народна партія, Чернігівська обласна організація роботодавців «Солідарність» та громадський рух «Оновлення країни». Було вирішено, що ті, хто на даному засіданні був відсутній, але в майбутньому схоче працювати у виконавчому органі, може бути докооптований.

Головуючий на засіданні – лідер обласної організації партії ВО «Батьківщина» Олександр Кодола наголосив, що сьогодні настав час рятувати Україну, і саме тому опозиційні сили відкинули свої власні амбіції і об'єдналися заради опору диктатурі, політичних репресій, звільнення з-під варти політичних в’язнів, серед яких – Юлія Тимошенко і Юрій Луценко.

На засіданні було визначено і формат відзначення 20-ї річниці Незалежності України. Це буде спільне святкування Дня Незалежності України. План в процесі узгодження, але вирішено, що всі партії і громадські організації будуть проводити спільні заходи окремо від представників влади. Про кінцеве рішення Комітет повідомить додатково на прес-конференції, яка відбудеться в найближчі дні.

Окрім цього партії, що входять до Комітету оголосили, що долучаться до акції проти політичних репресій, яку з початку тижня проводить ВО «Батьківщина» і вже з вихідних поруч з наметами «Батьківщини», що стоять біля обласної державної адміністрації на Красній площі, поставлять і свої намети.

Сергій СЕМЕНЕНКО



Теги:Батьківщина, 20-річчя незалежності, опір


Читайте також



Коментарі (0)
avatar