реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Коломойський про "громадянську війну" на Донбасі

На Донбасі триває «громадянська війна», заявив бізнесмен Ігор Коломойський в одному з останніх інтерв’ю. На початку російської збройної агресії Коломойський демонструваів патріотизм із корисливих мотивів, а нині – він не виключає співпраці з проросійськими силами після парламентських виборів, стверджують експерти та представники громадянського суспільства, думки яких зібрало Радіо Свобода. Якщо чинні урядовці вже розкритикували таку позицію бізнесмена, то обраний президент, комік та бізнес-партнер Коломойського Володимир Зеленський та його оточення не поспішають з реакцією.

Український та ізраїльський бізнесмен Ігор Коломойський заявив в інтерв’ю проекту Bihus.info, що війна, яка фактично триває на Сході України – це «громадянський конфлікт».

«Можна сказати і громадянська війна, але це занадто глобально. А це – громадянський конфлікт», – відповів він журналістам.

І додав, що на Сході України, на його думку,«воюють українці з українцями», а Росія – «підтримує одну частину українців, і якби її не було, то українці уже б давно помирилися».

Бізнесмен уточнив: в Україні, як він вважає, відбувається «внутрішня громадянська війна, яка має гарячу фазу на Донбасі й холодну фазу по всій країні». І в цьому винні, зокрема, й нинішні політики, «революціонери, які бігали по парламенту і відміняли закони».

Скандальні заяви Коломойського, який назвав українсько-російський збройний конфлікт на Донбасі «громадянською війною», вже викликали хвилю критики і обурення в українському суспільстві. Особливо згадують про це у соцмережах дописувачі, які ідентифікують себе як прихильники чинного президента Петра Порошенка.

Вони говорять про загрози, пов’язані з тим, що на президентських виборах переміг комік Володимир Зеленський, який є бізнес-партнером Ігоря Коломойського.

Володимир Зеленський та його оточення цієї заяви бізнесмена наразі не прокоментували.

«Він став на бік України просто для того, щоб підвищити свої статки» – волонтер

Подібні заяви Коломойського доводять, що його проукраїнська позиція на початку війни була награною, стверджує волонтер та ветеран українсько-російського збройного конфлікту на Донбасі Мирослав Гай.

«Ця небезпечна фраза свідчить, що Ігор Валерійович (Коломойський – ред.) ображений на Україну за 2014-15 роки. Коли він став на бік України просто для того, щоб підвищити свої статки. Однак його та деяких інших олігархів – трохи «посунули». Він відверто каже, що ображений; стверджує, що його пограбували із «Приватбанком». Зараз Ігор Коломойський ретранслює меседжі російської пропаганди, він стає цілком проросійським», – зазначає Гай.

При цьому волонтер припускає: українські політики, яких пов’язують з Коломойським, після таких його заяв усвідомили, наскільки токсичним він став, і намагатимуться дистанціюватися від нього. Особливо намагатиметься не асоціюватися з українським та ізраїльським бізнесменом нинішній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, особливо з урахуванням того, що Коломойський останнім часом сам натякає на зв’язок із ним, стверджує Мирослав Гай.

Заява Коломойського про «війну українців з українцями» адресована передовсім Росії та свідчить про зростання ризиків для України, заявив Радіо Свобода політолог Олександр Палій.

«Це означає, що Коломойський всіляко сигналізує Росії, що він – на боці Росії. Щоб Кремль сприймав його не як ворога, а навпаки – як свого корисного поплічника. Для України це небезпечно. Адже, якщо Коломойський через своїх людей впливатиме на нову українську владу, – це буде колосальною загрозою. Найближчим часом ми побачимо, як цей вплив відобразиться в кадровій політиці обраного президента», – наголошує Палій.

Повністю читайте тут: Радіо "Свобода"



Теги:Коломойський, перемога Зеленського, російсько - українська війна, Олександр Палій


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Просто назвал все своими именами, так упоротые неделю бесятся, надеюсь хоть у части упоротых от этого кондрашка случится
avatar