реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Колюча «Соборність»

Вже традиційно, у Чернігові відбулося декілька святкувань Дня Соборності: одне організоване владою і три «альтернативно – опозиційних», як висловився журналіст Олег Головатенко.
О 10-й годині обласна та міська влада, представники «спрямовуючої» Партії Регіонів і громадськості здійснили мовчазне покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку під звуки духового оркестру. О 10:30 біля пам’ятника Борцям за Волю України зібралася нечисельна громада націонал-патріотів: КУН, УНП, «Народна Самооборона», до них долучилися громадські організації «Тризуб» та «Союз Українок». Молебень відслужив настоятель храму святої Катерини о. Євген Орда.
«Фронт Змін» відзначав свято соборності у сквері біля пам’ятнику Богдану Хмельницькому. Тут окрім партійців були представники студентства та підприємці. Учасники мітингу послухали представників партії і взяли участь у святковій акції «Ми – єдиний народ», склавши пазл-карту України, яка символізує єдність. Наприкінці мітингу діти випустили у небо повітряні кульки.
О 12.00 знову ж таки о. Євген Орда служив молебень на урочистому покладанні квітів до каменю Борцям за волю України, у якому взяли участь ВО «Свобода», ГО «Патріот України», «Молода Просвіта» та представники громадськості, зокрема депутат міської ради Костянтин Іванов. Відбулося і святкове дійство «Стрічка єдності», що стала символом об’єднання українських земель (Заходу і Сходу) в єдине ціле.

Всі виступаючі закликали до єдності між організаціями та боротьби за світле майбутнє країни.
- Зокрема, у своїй промові голова правління ЧМГО «Молода Просвіта» Євгеній Петренко побажав : «…Щоб ми ніколи не ділились на східняків та західняків, щоб ми не вишукували ті речі, які нас роз’єднують, а завжди шукали те спільне, що є у нас; а його набагато більше».

Чимало чернігівців, цього дня виїхало на акції до Києва.
- Ми добиралися до столиці громадським транспортом, - розповідає Андрій Кужель ВО «Свобода», - адже наш автобус «заблокували» працівники силових відомств. Вранці, 22-го січня ми домовилися із власником «маршрутки», що він нас повезе, але знову ж таки, через деякий час, ці ж самі «товариши» залякали його і він відмовився.

Ті хто їхав від УНП, збиралися біля готелю «Україна» і по троє на 1-у маршрутку, їхало на акцію. Так само чинили й представники інших партій – «Батьківщина», ПРП. Багато хто, поїхав електричкою або власним автомобілем.

Олександр ЯСЕНЧУК







Теги:Фронт змін, Чернігів, ВО Свобода, УНП, соборність


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
А москалів у наметі не обнесли колючою проволокою? Або хоча б червоними прапорцями!
avatar
2
На конец 2009 года 1,17 миллионов (2,5%) жителей Украины нуждались в помощи врача-психиатра. Об этом сообщает пресс-служба Министерства здравоохранения Украины.
Распространенность психических расстройств является постепенно возрастающей. Из общего количества зарегистрированных пациентов с психическими расстройствами 58,6% составляют лица трудоспособного возраста, 19,4% - дети и подростки.
Так что. у бандер есть резерв для митингов, акций, манифестаций и протестов! И даже если всей Украины приедет 100 000, то это , отнюдь, не большинство! А большинству срать на бандер и большое желание спокойно жить и работать, но отнюдь не выбивать денежные посты для Тимошенко и ее приспешников!
avatar