реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Колишнього прес-секретаря Чернігівської єпархії Патріарх висвятив у диякони

В неділю про блудного сина Патріарх Київський і всієї Руси -України Філарет очолив богослужіння у кафедральному Володимирському соборі Києва.

Він підніс ігумена Кіріона (Іносарідзе) в сан архімандрита -- цей грузин за походженням вже давно служить в українській Церкві і виступає зв'язуючою ланкою з грузинською патріархією.

Патріарх Філарет рукоположив у сан диякона секретаря синодального управління зовнішніх церквоних зв'язків Олександра Шмуригіна, який ще недавно був прес-секретарем Чернігівської єпархії.

На проповіді з нагоди євангельского читання Патріарх, зокрема, сказав:"Розповідаючи про страшну розпусту в світі перед пришестям Сина Божого, Сенека сказав: «Сором і цнотливість полетіли на небо, а невинності зовсім нема». Ці слова повністю можна віднести до нашого віку. Коли розкопали від лави і попелу Помпеї, світ побачив у всіх дрібницях розпусне життя людей того часу. Виявляється, що життя мешканців Помпеїв було наповнене таким жахливим блудом, що, за висловом одного мандрівника, достатньо побачити розчищені від попелу і лави Помпеї, щоб зрозуміти причину загибелі цього міста.

Чи не бачимо ми сьогодні повторення того явища, що було в Помпеях? Чи не готує сам сучасний спосіб життя свідомо і цілеспрямовано блудних синів і дочок нашого часу, під виглядом свободи і демо­кратії?

З ранніх років батьки отруюють своїх дітей відкритою розпустою, сварками на очах дітей, розлученнями. В той час, коли батьки, нерідко уже похилого віку, судяться, вступають у незаконні інтимні стосунки, в якому становищі знаходяться їхні діти і як все це впливає на їхнє виховання? Вони бачать усе, їхня психіка отруюється пороками батьків".



Теги:патріарх Філарет, Київський патріархат


Читайте також



Коментарі (0)
avatar