реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Колишній начальник чернігівської міліції таки зрадник ?

Служба безпеки України заявляє про контакти колишнього начальника управління Національної поліції у Вінницькій області Антона Шевцова із представниками Федеральної служби безпеки Росії на території анексованого Росією Криму.

Про це сказано в ухвалі Вінницького міського суду від 14 квітня, текст якої мають Українські Новини.

У клопотанні слідчого обласного управлінні СБУ сказано, що Шевцов порушив присягу співробітника органу внутрішніх справ України, взявши активну участь у 2014 році в незаконно організованому і проведеному у Криму за участю вищих посадових осіб Росії параді на честь 69-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні.
СБУ вважає, що метою цього масового заходу була пропаганда анексії Криму.

"Разом з тим, зазначені дії Шевцова надалі вплинули на свідомість підлеглих у службових відносинах і свідомість громадян України", - сказано в тексті документа.
Крім того, СБУ вважає, що своїми навмисними діями Шевцов надав представникам Росії допомогу в проведенні підривної діяльності проти України шляхом завдання шкоди інформаційній безпеці держави.

Також, відповідно до інформації відділу контррозвідки обласного управління СБУ Шевцов мав на території Криму низку зустрічей з невстановленими посадовими особами ФСБ Росії.
"Установлені номери мобільних телефонів, якими користуються Шевцов і не встановлені наразі посадові особи ФСБ РФ, із представниками яких він, відповідно до повідомлення відділу КР УСБУ у Вінницькій області від 18.03.2016, мав низку зустрічей на тимчасово окупованій території АР Крим", - сказано в судовому рішенні.

Слідчий обласного управління СБУ звернувся в суд за дозволом для отримання інформації про телефонні з'єднання з мобільного номера Шевцова за період з 20 лютого 2014 по 12 квітня 2016 року. Суд це клопотання задовольнив.

Як повідомляли Українські Новини, увечері 20 березня Вінницький міський суд звільнив з-під варти Шевцова, підозрюваного в держзраді, у зв'язку із закінченням 72-годинного строку розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу.

Він був затриманий 17 березня в Чернігівській області при спробі виїхати в Росію через Білорусь.



Теги:Чернігівська міліція, фсб, Шевцов, російсько- українська війна, державна зрада, Вінниця, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar